Новоизбраната конгресменка от Републиканската партия Марджори Тейлър Грийн обяви, че

...
Новоизбраната конгресменка от Републиканската партия Марджори Тейлър Грийн обяви, че
Коментари Харесай

Републиканка в Конгреса започва процедура за импийчмънт на Джо Байдън

Новоизбраната конгресменка от Републиканската партия Марджори Тейлър Грийн разгласи, че възнамерява да започва процедура за импийчмънт против новоизбрания президент Джо Байдън в първия му цялостен ден на поста през идната седмица.

Грийн, която е неприкрит покровител на отиващия си американски президент Доналд Тръмп, съобщи, че възнамерява да започва процедура за импийчмънт на Байдън на 21 януари, един ден след встъпването му в служба.

" Бих желал да оповестя от името на американския народ, би трябвало да се уверим, че нашите водачи са подведени под отговорност, не можем да имаме президент на Съединените щати, който желае да злоупотребява с властта на президентския пост и да бъде елементарно закупен от задгранични държавни управления, задгранични китайски енергийни компании, украински енергийни компании, тъй че на 21 януари ще депозирам импийчмънт против Джо Байдън ", съобщи Грийн пред Newsmax.

Но в изявлението Грийн цитира мотив, изложен от няколко съдружници на Тръмп през последните месеци от акцията му за преизбиране, че до момента в който е вицепрезидент, Байдън заплашва да задържи заем на Украйна, в случай че тогавашният основен прокурор Виктор Шокин не бъде сменен.

По това време Шокин проверява създателя на Burisma Holdings, огромна газова компания в Украйна, на която синът на Джо Байдън - Хънтър, е бил член на борда от 2014 година

Съединени американски щати заплашиха да удържат към 1 милиард $ гаранции за заеми, в случай че Шокин не бъде сменен като основен прокурор, известие на Джо Байдън до чиновници в Киев, до момента в който е бил вицепрезидент, и описа по време на конференцията на Съвета по външни връзки през 2018 година

Тейлър Грийн показа клип от конференцията през 2018 година през вчерашния ден, като написа " Quid Pro Джо, по личните му думи... " и " Американците няма да търпят това ".

Докато Байдън е употребявал помощта, с цел да убеди Украйна да смъкна Шокин през март 2016 година, се появи на фона на по-големи рецензии, че Шокин не преследва обвинявания в корупция измежду политиците в страната.

Бившият вицепрезидент отхвърли да работи предвид на бизнес ползите на сина си и няма доказателства за осъществени закононарушения от нито един от претендентите. Няма доказателства, че работата на Хънтър Байдън е повлияла на политиката на Съединени американски щати.

В изявлението си за Newsmax, което се излъчи часове откакто Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) гласоподава за повторно импийчмънт на Тръмп, Грийн съобщи, че възнамерява да стартира процедура по импийчмънт, с цел да покаже на американците, че " в Конгреса има републиканци, които са подготвени да се изправят и да се борят за тях. "

" Силно имам вяра да има хора в офиса, които в действителност са подготвени да свършат работата, и не мога да си показва хората в тази страна да се опасяват толкоз доста от бъдещето на президентството на Байдън, че да са подготвени да извършат принуждение като те го направиха в Капитолия тук във Вашингтон, окръг Колумбия. Не можем да го имаме, не извинявам това принуждение ", сподели конгресменката.

Тръмп бе импийчнат през декември 2019 година по обвиняване в корист с власт и възпрепятстване на Конгреса за оказване на напън върху новоизбрания тогава президент на Украйна да проверява покупко-продажбите на семейство Байдън по време на телефонно позвъняване. Той беше оневинен от следения от Републиканската партия Сенат предишния февруари.

Кръвопролитният взлом на Капитолия предходната седмица се случи, откакто Тръмп прикани своите последователи на протест по-рано денем да шестват към Конгреса в съпротива против формалния брой на депутатите от президентската победа на Байдън през 2020 година, като повтори голословните си изказвания, че изборите са " откраднати ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР