Новогодишният шосеен пробег в Правец ще бъде в спортния календар

...
Новогодишният шосеен пробег в Правец ще бъде в спортния календар
Коментари Харесай

Новогодишният пробег в Правец влиза в календара на АБАФ

Новогодишният шосеен пробег в Правец ще бъде в спортния календар на Асоациацията на балканските атлетически федерации (АБАФ). Това стана ясно през днешния ден на среща сред президентът на АБАФ Добромир Карамаринов и кметът на Правец Румен Гунински в постройката на общината.

Там бе показано и логото на неповторимото съревнование, което ще започва в последните минути на 2020-а година и ще финишира в първите мигове на новата 2021-а година. Карамаринов, който е президент на БФЛА и настоящ президент на Европейската атлетика, разгласи, че ще бъдат поканени най-хубавите бегачи от страните на АБАФ, в която членуват 21 атлетически федерации.

Трасето на надпреварата ще бъде 7 км със старт-финал на актуализирания площад пред община Правец.
Традицията на новогодишното тичане в Правец има 35-годишна история и в него са взели участие най-хубавите български бегачи в последните десетилетия. За първи път в историята събитието ще бъде на толкоз високо интернационално равнище.

Състезанието ще бъде отворено и за фенове бегачи. Регистрацията за феновете ще се бъде отворена през платформата на придвижването „ Рън България “ в най-скоро време с благоприятни условия за настаняване и новогодишни куверти.

Правец бе хазаин на един от най-успешните балкански шампионати за мъже и дами през 2019-а година. Градът разполага и с съвременна атлетическа база.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР