Новогодишният празник поставя началото на един красив, продуктивен и много

...
Новогодишният празник поставя началото на един красив, продуктивен и много
Коментари Харесай

Новогодишни суеверия

Новогодишният празник слага началото на един хубав, работлив и доста благополучен интервал, в който доста стремежи се сбъдват.

Дългата традиция за празнуване на Нова Година е обвързвана обаче и с доста суеверия, които и до през днешния ден вълнуват доста хора. Повечето вярвания са свързани с неща, които в никакъв случай не би трябвало да вършим, в случай че желаеме проектите и желанията ни в действителност да се осъществен през идната година.

Едно от значимите вярвания се отнася до прочувствените връзки с близки хора. А точно, че в никакъв случай не би трябвало да забравяте да честитите на околните си Нова Година, тъй като по този метод ще се разделите от тях през идната година.

Финансовата сигурност е едно от нещата, към които всеки от нас се стреми. С това е обвързвано и твърдото разбиране, че на 31 декември и 1 януари не би трябвало да се вземат пари назаем, тъй като сходно начало на новата година предвещава нови 12 месеца материални проблеми. Не изнасяйте нищо от вкъщи на 1 януари! Това вярване се отнася до безусловно всичко. Смята се, че на този ден не би трябвало да изхвърляте даже боклука. Има и хора, които имат вяра, че на този ден не е добре да се чистят и килимите.

Като че в звук със сексизма в последно време, се постанова едно от старите вярвания, че първият човек, който влезе в дома след среднощ, не би трябвало да бъде жена. В предишното се е считало, че дамите носят неприятности. Вярвало се е също, че първият човек, който влезе в дома, не би трябвало да е с руса или алена коса. Разбира се, това не значи, че не би трябвало да приемате руси или червенокоси родственици, добър другар или сътрудник, които ще дойдат на празненството ви след среднощ.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР