Новогодишният концерт в центъра на София тази година се очертава

...
Новогодишният концерт в центъра на София тази година се очертава
Коментари Харесай

Концертът за Нова година – отбиване на номера

Новогодишният концерт в центъра на София тази година се обрисува като най-обикновено отблъскване на номера . Традиционното шоу на 31 декември против 1 януари се завръща след две години пауза, която се наложи поради пандемията. Но вместо охолно и зрелищно, както сме привикнали, този път май ще е по-постно от трапезата за Бъдни вечер. В него ще вземат участие единствено 4 известни лица – инструменталистите от „ Обичайните обвинени ”. Всички останали ще бъдат от миманса и се счита, че ще пеят съвсем без пари – за три минути популярност по малкия екран.
Тази година за първи път в цялата си история новогодишното шоу на площад „ Княз Александър I “ ще се излъчва не по Българската национална телевизия, а по Би Ти Ви. Не е ясно каква сума ще вземе частната медия от тази договорка, само че е несъмнено, че изпълнителите, които ще излязат на сцената, ще бъдат познати единствено на нейната публика, а някои – даже и на по-малка група от хора. Основната част от участниците в „ Сцена под звездите ” тази година ще са от шоуто „ Гласът на България ”. Те ще се изявяват дружно с „ Обичайните обвинени ” – Иван Лечев, Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко и Мирослав Иванов. В формалното известие за събитието не се загатва името на Стефан Вълдобрев, който е главният магнит за публиката и играе ролята на фронтмен във групировката. Преди няколко седмици той заяви, че се е контузил съществено при фотосите на новия клип с групата. Това обаче надали е причина за неявяване от новогодишния концерт, защото звездата ще пее с сътрудниците си в софийски клуб на имения си ден – 27 декември, на вечерта на 1 януари има планувана изява във Варна. Ако е в положение да излезе пред аудитория на тези две дати, разумно е да може да го направи и на 31 декември.

Каква може да е повода Вълдобрев да не пее с „ Обичайните обвинени ” в центъра на София точно на Нова година? Най-вероятно става дума за пари. Звездата, разумно, взима звезди възнаграждения. Вместо него на сцената ще излязат реализатори от „ Гласът на България ”, за които е ясно, че ще желаят в пъти по-малко от известния си сътрудник, защото съвсем никой не ги познава и не са в позиция да се пазарят. Понеже концертът ще се излъчва по Би Ти Ви, се чака част от аудиторията да има визия кой й пее на Нова година. Но в случай че феновете не са почитатели на „ Гласът ”, надали ще се заинтригуват от едва известните артисти, без значение какъв брой са надарени.

Останалите в програмата са още по-непознати. Това са членовете на фолклорен отбор „ Горна Баня “ към Народно читалище „ Пробуда - 1926 “. В формалното известие не е конкретизирано къде се намира това читалище, само че името на състава издава, че най-вероятно е в софийския квартал „ Горна баня ”. С какво този състав е по-добър от останалите читалищни обединения, които няма да се изявяват в центъра на София на Нова година, не е ясно. Знае се обаче, че читалищните деятели ще би трябвало да поведат публиката на площада, а и пред тв приемниците, в празнично хоро. Програмата ще бъде открита и закрита от DJ DIMMY – който и да е той. Водещи ще бъдат „ нормалните обвинени ” от Би Ти Ви – Николаос Цитиридис и Натали Трифонова, без които в последно време сякаш не минава нито една стратегия в малкия екран. Зад кулисите пък ще е другата фаворитка на тв канала – Петя Дикова, а компания ще й прави синоптикът Боби Лазаров.

За съпоставяне – в годините, в които концертът се излъчваше по Българска национална телевизия, на сцената са излизали звезди като Васил Найденов, Любо Киров, „ Ахат ”, Поли Генова, Камен Воденичаров, Миро, Мария Илиева, Влади Ампов-Графа, братя Аргирови, Хилда Казасян, Васил Петров, „ Акага ” и още доста от най-големите имена в нашата музика, а един път на софийския площад свири персонално даже Горан Брегович. В 12 часа през нощта хорото се извиваше от отбор „ Филип Кутев ” или Николина Чакърдъкова. Водещи са били Владо Пенев, Мария Силвестър, Любомир Ковачев и други известни шоумени. Говори се, че общината е харчела за сцената и за възнаграждения над 300 хиляди лв. още преди 10 години. Основната част от парите са отивали за изпълнителите.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР