Новогодишната нощ няма да е пълна без празнична трапеза, отрупана

...
Новогодишната нощ няма да е пълна без празнична трапеза, отрупана
Коментари Харесай

Три ястия за новогодишната трапеза, с които ще привлечете късмет в дома си

Новогодишната нощ няма да е цялостна без празнична софра, отрупана с разнообразни вкусотии.
Правилно подбраното празнично меню освен ще усъвършенства настроението на гостите, само че и ще ви помогне да привлечете шанс в дома си.
За идния празник си коства да приготвите три ястия, които Бикът сигурно ще оцени и наложително ще покаже благосклонността си към вас.
Днес ще ви подскажем какво да поднесете на гостите си в новогодишната нощ, с цел да предразположите настойника на 2021-ва и да се радвате на невъобразим шанс през идващите 12 месеца.
Всички знаят, че едно от наложителните блюда на трапезата, е .
За настъпващата 2021 година околните и приятелите ви ще останат извънредно удовлетворени от тази истинска рецепта. Тя ще се хареса както на тях, по този начин и на самия настойник – Белия железен вол.
Теглото и количеството артикули се дефинират въз основа на броя посетители.
Новогодишна салата
- пушено пиле
- гъби печурки
- морков
- яйца
- твърдо сирене
- сини сливи
- орехи
- чесън
- майонеза
- сол и черен пипер на усет

1. Измийте гъби и ги нарежете на филийки, след което запържете в тиган с масло или растително олио. Смелете орехите. Сините сливи нарежете на части, а пилешкото месо – на кубчета.
2. Настържете твърдото сирене и . Сварете морковите и ги настържете. Яйцата също би трябвало да се сварят, само че преди да се захванете с тях, би трябвало да отделите жълтъка от белтъка и да настържете единствено жълтъка.
3. Всички артикули се подреждат на пластове. Започнете с гъбите. Върху тях подредете пласт от пилешкото месо, част от част от сините сливи с ореховите ядки, по-късно малко моркови и чесън, малко яйца, по-късно още веднъж ядки със сини сливи и настърганото сирене.
4. Всеки пласт се покрива с майонеза. Не забравяйте да поръсвате и с малко сол и черен пипер. Последният пласт на салатата е от нарязаните сварени белтъци. Отгоре поръсете с пресни подправки.
След салатата, идва ред на главното ядене. Празничната софра няма по какъв начин да мине без месни ястия. За предпочитане е тази година да заложите на пилешкото или заешко месо. Основното, което ви предлагаме, са пилешки шишчета.
Пилешки шишчета
- няколко пилешки гърди
- 1 консерва ананас
- соев сос, кетчуп, сол, захар и подправки на усет
- парче корен от джинджифил
- половин чаша портокалов сок
 Най-доброто бирено мезе (РЕЦЕПТА) Най-доброто бирено мезе (РЕЦЕПТА)
Необходими артикули: 1 щипка сол 1 бр.яйца 100 гр.сирене краве 200 гр.кашкавал 250 гр.краве масло 500 гр.брашно вид 500 500 гр.к...


1. Настържете джинджифила и го смесете със захарта, портокаловия сок, соевия сос и кетчупа.
2. Нарежете пилешкото месо и ананасите на дребни късчета. Сложете месото в маринатата за половин час, след което го наредете на дървени шишчета, редувайки месо с ананас.
3. Поставете шишчетата върху лист за печене, намазан с растително олио. Печете в авансово загрята до 200 градуса фурна за половин час.
Тъй като празничната софра не може без нещо сладко, ви предлагаме една бърза рецепта за десерт. Тя е извънредно подобаваща за всички, които обожават сладките неща, само че не разполагат с доста време за губене в кухнята.
Новогодишен десерт  Как да си приготвим домашна лютеница Как да си приготвим домашна лютеница
Необходимите артикули: - 10 кг чушки/пипер - 4 кг патладжан - 6-7 кг домати (2 кг доматено пюре) - 1 чаена чаша олио - 3 супени лъ...

- 350 мл. мляко
- пакетче желатин
- 1 шушулка ванилия
- портокалова кора
- 1 суп. лъжица бадемов ликьор.
 Рецепта за новогодишна саралия с орехи Рецепта за новогодишна саралия с орехи
Баклавата е класика в категорията на празничните десерти от край време. Ето за какво през днешния ден ще ви представим рецепта за класическа саралия с...

- 200 гр. пресни горски плодове
- 3 суп. лъжици мрачен балсамов оцет
- суп. лъжица захар.

1. Залейте желатина със 100 мл. студено мляко и оставете за 15 минути, с цел да набъбне. настържете на ренде. Разрежете ваниловата шушулка и отстранете семената.
 Най-вкусната баница със сирене за Нова година Най-вкусната баница със сирене за Нова година
Всички знаем, че по традиция на Нова година се прави баница с шансове, която участва на трапезата, дружно с всички други вкусни ястия...
2. Изсипете останалото мляко в комфортен съд, към него прибавете захарта, портокаловата кора, ванилията и семената. Сложете всичко на котлона, изчакайте да заври и свалете от огъня.
3. Към готовата примес прибавете желатина и загрейте, до момента в който се разтвори. Свалете от огъня, прецедете и изсипете във формички.
4. Време е за соса. Изсипете плодовете в тенджерка, поръсете със захар и ги сложете на котлона за няколко минути. Добавете оцета, разбъркайте, отстранете от огъня и оставете да преседи за към 5 минути.
5. Потопете формичките в гореща вода за няколко секунди, след което ги обърнете в подобаващи чинийки. Отгоре залейте със соса.
Менюто за празничната софра е готово! Весело посрещане на новата година и… Добър вкус!
източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР