Новодомците в новия жилищен комплекс Олимпия“ на бул. Шипка“ в

...
Новодомците в новия жилищен комплекс Олимпия“ на бул. Шипка“ в
Коментари Харесай

Новодомци в „Тракия“ трупат сметище, от “Чистота“ чистят извънредно

Новодомците в новия жилищен комплекс „ Олимпия “ на бул. „ Шипка “ в регион „ Тракия “ ежедневно изхвърлят в контейнерите кашони, строителни и други боклуци, а откакто изпълнят съдовете за боклук, натрупат камари и към тях. За това сигнализират от „ Чистота “ и приканват жителите да не образуват нерегламентирани сметища.
Прочетете още
След няколкото изключителни почиствания на пространството през последните две седмици, тази заран още веднъж има боклук. Междувременно от общинското дружество алармираха за казуса отдела по екология в „ Тракия “. Районният кмет Костадин Димитров изпрати писмо до шефа на етажната благосъстоятелност, с което го уведомява за задължението да се съблюдава общинската разпоредба за ръководство на отпадъците.

Директорът на „ Чистота “ Димитър Георгиев също припомня, че гражданите  би трябвало да изхвърлят отпадъците на избраните за задачата места. Контейнерите вид „ бобър “ са предопределени за корав битов боклук. Цветните контейнери са за боклуци от опаковки, като кашоните би трябвало да бъдат сгънати и сложени вътре, а не захвърлени на тротоара.

Строителни боклуци до 1 куб. м от семействата се одобряват безплатно на профилираната площадка на ул. „ Даме Груев “ 64 А.

Случаи като в новия комплекс „ Олимпия “ има и в други квартали на Пловдив. Ако новодомците не знаят по какъв начин и къде да изхвърлят отпадъците, тъй че да не замърсяват града, да попитат за повече информация на тел. 032/675 817.   



      
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР