Новобранец на годината за 2019 в MotoGP, Фабио Куартараро, ще

...
Новобранец на годината за 2019 в MotoGP, Фабио Куартараро, ще
Коментари Харесай

MotoGP разследват Куартараро за нелегални тестове

Новобранец на годината за 2019 в MotoGP, Фабио Куартараро, ще бъде разследван за осъществяване на незаконни проби от уредниците на шампионата. Изслушването по случая ще бъде извършено по време на уикенда за Гран При на Испания след две седмици.

Спортния устав в MotoGP не разрешава провеждането на частни проби със спортни водачи. Тази възбрана не важи за тимовете на KTM и Aprilia, защото тези два отбора имат по-слаби резултати през последните години. От друга страна, на всички водачи им е позволено да упражняват на писта, само че с напълно стокови мотори. Единственото друго изискване е, всички тези тренировки се организират не по-малко от две седмици преди конкуренция на съответното трасе.

Въпросният случай, за който ще бъде разследван Куартарао, е зародил точно по време на сходна подготовка, извършена на „ Пол Рикар “ във Франция. По време на въпросната подготовка, французинът е употребява мотор Yamaha R1 Superbike, който е имал елементи разнообразни от стоковите. Също по този начин, в гаража на Куартараро са участвали и част от неговите MotoGP механици.

DE RETOUR / WE ARE BACK pic.twitter.com/xFHyh9HpKM
— Fabio Quartararo (@FabioQ20) June 18, 2020
Потенциалното наказване на Куартараро се чака да минимално, защото се допуска, че става въпрос за недоумение на правилника. Свидетелство за което е публикуването на видео материали в обществените медии на французина.

Сезон 2020 в MotoGP започва на 19 юли в Гран При на Испания на пистата „ Херес “.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР