Ново земетресение разлюля Хърватия тази сутрин. "4,9 по Рихтер, как

...
Ново земетресение разлюля Хърватия тази сутрин. "4,9 по Рихтер, как
Коментари Харесай

Българка с разказ от първо лице за земетресенията в Хърватия

Ново земетресение разклати Хърватия тази заран.

"4,9 по Рихтер, по какъв начин няма да го усетиш? Въобще не беше само, беше поредност от най-малко три труса в границите на 15 минути ", съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на офиса на Европейския парламент в Хърватия Виолета Симеонова.

По нейни наблюдения в страната всекидневно има огромна интензивност, тъй като в границите на последните 50 часа в Хърватия е имало над 40 труса. Последният от тази заран беше съвсем 5 по Рихер и се е усетил доста мощно.

Земетресението лиши 7 живота, по данни до този миг. Броят на жертвите внезапно скочи когато избавителните служби са почнали да разчистват дребните села към епицентъра.

Спасители от цялата страна са трансферирани, с цел да оказват помощ. Организирали са се и елементарни хора, и футболни ентусиасти, които да оказват помощ.

Правят се опити да се провежда място, на което да могат да спят хората. По-голямата част от популацията няма да може да се върне по домовете си най-малко до момента в който не бъде разчистено всичко, изясни Симеонова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР