Ново засилване на мигрантския натиск отчитат гръцките власти. Ежедневно към

...
Ново засилване на мигрантския натиск отчитат гръцките власти. Ежедневно към
Коментари Харесай

Откриха 200 нелегални мигранти в Гърция

Ново усилване на мигрантския напън регистрират гръцките управляващи. Ежедневно към гръцките острови идват лодки с мигранти.

Днес бяха избавени десетки майки с деца в област Еврос.

На мост на устието на река Арда гръцките управляващи откриха 200 мигранти, които по техни показания, са се движили 4 дни на гръцка територия без храна и вода. Повечето мигранти са майки с дребни деца, бременни дами и заболели хора.

Те са превозени до най-близкото здравно заведение, като на място се намира и представител на Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците.

Те са пристигнали в Гърция благодарение на трафиканти, които ги оставили без поддръжка с риск за живота им, оповестиха от полицията.

Пред държавната телевизия ЕРТ министърът по миграцията и убежището  Димитрис Кайридес заяви за засилен напън от незаконни мигранти към гръцките острови и най-вече към Лесбос.

В област Еврос от сухопътната граница с Турция, където се построява граничната ограда, трафикантите употребяват доста рисков маршрут по река Марица.

Гърция упорства за опазване на наличието на силите на европейската организация по отбрана на границите Фронтекс по цялата дължина на турската граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР