Ново увеличение на цената на застраховката Гражданска отговорност“ през последните

...
Ново увеличение на цената на застраховката Гражданска отговорност“ през последните
Коментари Харесай

Ново поскъпване на Гражданската изненада шофьорите, а от януари ще скача още

Ново нарастване на цената на застраховката „ Гражданска отговорност “ през последните три месеца изненада клиентите на половината от застрахователни компании, съобщава „ Монитор “.
 
През последните 90 дни безусловно всички компании са оскъпили полиците си, само че в случай че при половината цената се е повишила с едвам няколко лв., то при четири компании растежът е от 10 до 25 на 100 повече. Най-драстичното нарастване е от 80 лв., а междинната цена на наложителната застраховка е 280 лв., или с над 100 лв. повече от началото на годината.

 
До 2017 година цените на наложителната застраховка освен не растяха, само че и даже се понижаваха при някои компании поради огромната конкуренция. Посоката обаче се обърна от тази година и в случай че междинната цена за кола с мотор до 2000 куб. см и умел водач през 2017 година бе към 180 лева, в този момент е съвсем със 100 лева от горната страна. Повече ще заплащат водачите освен в столицата, която е най-рисковият град, само че и във всички области, където цената е с към 30 лв. по-ниска от София. Причините, които може да се изброят за повишаването на застраховката, са решението на Върховния касационен съд (ВКС) за по-широк кръг на родственици с право на обезщетение, отчета на финансовата комисия за събраните награди и банкрута на кипърското сдружение „ Олимпик “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР