Ново устройство за нагряване на тютюн се предлага вече на

...
Ново устройство за нагряване на тютюн се предлага вече на
Коментари Харесай

Нова марка нагреваеми цигари вече се предлага у нас


Ново устройство за нагряване на тютюн се предлага към този момент на българския пазар. То носи марката glo и е главният артикул на "Бритиш Американ Табако " (БАТ) в категорията, която от предходната година е известна в страната и е евентуално по-малко рискова опция на пушенето, защото при използването му тютюнът се нагрява, а не изгаря.

Иновативното устройство е с изчистен дизайн и деловитост на потребление - има един единствен бутон, който свети, с цел да нагрее тютюна. Веднъж заредено, то може да се употребява 30 пъти. Устройството нагрява тютюна до 240 градуса по Целзий, не го изгаря и по този начин не се образува пепел, като миризмата е доста по-малко. Като резултат от нагряването се образува пара, която съдържа 90-95% по-малко токсични субстанции по отношение на дима от стандартна цигара, като това прави процеса евентуално по-малко рисков от тютюнопушенето.

Тютюневите стикове за устройството са особено създадени, с марката Dunhill Neostiks, като за българския пазар са налични в три разновидности - Navy Blue, Yellow и Green.

Цената на устройството е конкурентна, близка до тази на другите съществени играчи на пазара, обясниха от компанията. Цената на кутия от цигарените стикове е 6 лв..

От 15 октомври към този момент работи щанд, на който новото устройство и стиковете се оферират - в столичния търговски център The Mall. До 1 ноември ще има общо 11 търговски обекта и представители в страната.

"Изключително сме горди, че БАТ България се причислява към световната промяна на тютюневата промишленост. glo е технология на бъдещето, която дава отговор на упованията на потребителите ", разяснява Мила Маречкова, шеф и шеф "Маркетинг и търговия " в БАТ България.

Нагреваеми тютюневи произведения в България се оферират от края на предходната и по-масово от началото на тази година и по тази причина към момента няма публични данни за размера на тази ниша от пазара. Но съгласно неофицилните данни тя към този момент заема към 1.5-2% от целия тютюнев пазар и има забележителен капацитет за напредък, споделиха от компанията.

България е един от първите пазари в Европа и общо 15-ят в света, на който се пуска новаторският артикул на БАТ. Той към този момент е в продажба в Япония, Южна Корея, Швейцария, Канада, Русия, Румъния, Италия, Сърбия, Хърватия, Казахстан, Украйна, Гърция, Чехия и Полша.

"България е извънредно значим пазар за БАТ в световен аспект и имаме вяра, че най-важното нещо е, че glo може да донесе резултати в няколко насоки - за потребителите, които ще могат да избират сред разнообразни артикули с евентуално понижен риск, както и за обществото, за което ще има резултат от евентуален напредък за намаляването вредата от тютюнопушенето ", сподели Едуардо Кастанеда, изпълнителен шеф на БАТ България.

"В момента приходите на БАТ от новаторски тютюневи устройства (общо нагреваеми и електронни цигари) са 900 млн. паунда, като задачата на компанията е до 2030 година 30% от приходите ѝ да идват от този сегмент, а до 2050 г - 50% от приходите ", разяснява доктор Джеймс Мърфи, началник направление "Намален риск " в БАТ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР