Ново училище в отдалеченото селище Супа Сирари (Soupa Serere) в

...
Ново училище в отдалеченото селище Супа Сирари (Soupa Serere) в
Коментари Харесай

Фондацията на Acronis създаде ново училище в Сенегал

Ново учебно заведение в отдалеченото населено място Супа Сирари (Soupa Serere) в Сенегал сътвориха Acronis Fondation и buildOn (организация с нестопанска цел, фокусирана върху спиране цикъла на беднотия, неначетеност и ниски упования посредством услуги и образование), оповестиха от българския офис на софтуерния разработчик.

Само 4 месеца откакто чиновници на Acronis посетили селището, с цел да създадат първа копка за ново учебно заведение, то отваря порти за 140 момчета и девойки. В западноафриканската страна Сенегал живеят повече от 13 милиона души, 50% от които живеят под прага на бедността. По-малко от 40 % могат да четат и пишат. Новото учебно заведение ще обезпечи безвредна образователна среда на децата от Soupa Serere, които преди са ходели по 4 километра всеки ден, с цел да посещават друго учебно заведение в близко село.

 Снимка: Acronis Foundation

Церемонията по откриването на учебното заведение в Сенегал е събрало фамилии, старейшини на селото и посетители. „ Всичко е обвързвано с обединяването на сили за по-добро бъдеще за тези деца, съобщи Йохен Бергер, ръководещ шеф на Acronis Foundation. - Acronis и неговите сътрудници от целия свят освен носят вяра, само че и същинското средство, с цел да имат локалните момчета и девойки достъп до знанието, позволявайки им да следват фантазиите си “, добави той.

Фондацията разчита и на сътрудниците си от спортни организации, в това число тима от Formula 1 ROKiT Williams Racing и британският футболен клуб Arsenal. „ Горди сме, че поддържаме Acronis Foundation, повишавайки осведомеността и дарявайки екипни сувенири за техните дейностите по набиране на средства. Незабравимо прекарване е да се види насладата в очите на момчета и девойки, искащи да учат “, съобщи ИТ шефът на ROKiT Williams Racing Греъм Хакланд.

„ Винаги е привилегия да се поддържат локалните общности и деца, които обичат футбол, добави и шефът по връзки и публични каузи на Arsenal Марк Гонела. - Вярваме, че футболът е силата, която може да въодушеви младежите и да ги научи на скъпи умения в живота като екипна работа и почитание. Те се отнасят за други аспекти на техния живот и могат да им оказват помощ да отключат същинския си капацитет. “



Това е четвъртото учебно заведение, издигнато от Acronis Foundation от стартирането на програмата Schools Initiative през 2018 година Още четири плана към този момент се извършват, като фондацията има за цел да построи 15 учебни заведения през идващите 3 години, с цел да обезпечи достъп до обучение на хиляди момчета и девойки по света.

„ Ние даваме благоприятни условия. Не единствено построяваме учебните заведения, само че работим с общности, с цел да прекъснем цикъла на беднотия. Всяко учебно заведение е страхотна инвестиция в децата и общностите, които поддържаме. Изграждането на ново учебно заведение има капацитет да трансформира животи, “ сподели Морис Мушен, вицепрезидент по бизнес развиване на buildOn.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР