Ново тревожно проучване предполага, че т. нар. разлом на Уилмингтън

...
Ново тревожно проучване предполага, че т. нар. разлом на Уилмингтън
Коментари Харесай

Учени вещаят неизбежно тежко земетресение в Калифорния

Ново обезпокоително изследване допуска, че така наречен разлом на Уилмингтън - разпрострян се на 20 километра под Южен Лос Анджелис до залива Сан Педро - е в положение да генерира земетресение с магнитуд 7,4 по Рихтер.
От National Geographic, базирайки се на откриватели от Харвардския университет, които неотдавна оповестиха своите плашещи констатации, първи оповестяват за тези открития.
" Надявам се, че привличането на внимание към него може евентуално да усили сигурността в района ", споделя създателят на изследването Франклин Улф, представен от National Geographic, съобщи БГНЕС.
Според американски откриватели, пукнатината в Калифорния сега е постепенно движеща се и евентуално се раздира единствено един път сред 3 200 до 4 700 години. Разломът Уилмингтън лежи в основата на две от най-натоварените пристанища в Съединени американски щати и съгласно откривателите е тревожно, че може да се свърже с други близки разломи, което би предизвиквало земетресение с магнитуд 7,4.
Новото изследване разкрива какъв брой разломи пресичат Южна Калифорния.
Изследователите акцентират, че разломът на Уилмингтън е друг от другите, които могат да бъдат открити на земната повърхнина. По-конкретно, разломът на Уилмингтън е " кьорав ", което значи, че е прикрит под повърхността и това прави изключително мъчно проучването му.
Калифорния беше наранена от десетки дребни трусове по-рано това лято, като най-голямото - с магнитуд 7,1, за благополучие раздруса едва обитаеми региони в южния щат на Съединени американски щати, като аргументи единствено спирания на тока и дребни вреди.
През януари 1994 година районът беше изумен от земетресение с магнитуд 6,7 в Северридж, при което 57 души починаха и 8700 бяха ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР