Ново техническо оборудване получиха служителите на полицейските структури в МВР.

...
Ново техническо оборудване получиха служителите на полицейските структури в МВР.
Коментари Харесай

Полицията се сдоби с ново техническо оборудване

Ново техническо съоръжение получиха чиновниците на полицейските структури в Министерство на вътрешните работи.

От опит знам, че с цел да са ефикасни звената при обезвреждане на всяка една опасност, преди всичко те би трябвало да се усещат предпазени от помощните средства, които употребяват, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

Той посочи, че ще бъдат раздадени над 1 400 бронежилетки. Ще бъдат закупени още такива, с цел да може да бъдат оборудвани и останалите чиновници от дирекция " Жандармерия ".

За битката с бомбения тероризъм е възложен високо софтуерен робот, който има дарба да ревизира всеки обект отдалечено и да обезвреди всяко взривно устройство. Вътрешният министър пожела на чиновниците да не се постанова постоянно да употребяват новото съоръжение , само че когато това стане, да са сигурни, че са предпазени.
 Снимка 423213
Източник:

Директорът на ГДНП основен комисар Христо Терзийски уточни, че от бюджета на Министерство на вътрешните работи са били отпуснати парични средства за закупуване на многозарядни револвери марка " Глок " и на противокуршумни жилетки. По негови думи многозарядните револвери са общо 140 и дават отговор на стандартите на НАТО. Отпуснати са пари и за 50 противокуршумни каски, които са оборудвани с визьори. Освен това са закупени и 885 белезници, 890 кобура за револвери и 730 бронежилетки. След подписано съглашение за " Подкрепа на напъните на Република България за справяне с миграционния напън по външните граници " за даване на безплатна финансова помощ, финансирано по Механизма за незабавно подкрепяне по Фонд " Вътрешна сигурност " и осъществяване на дейностите по него, са закупени още 1413 бронежилетки.
 Снимка 423217
Източник:

По план " Модернизация на учебно-материалната база и повишение на отбраната от бомбен тероризъм " Специализираният отряд за битка с тероризма към този момент разполага с мобилен комплекс с включено в него в допълнение профилирано съоръжение за отбрана и неутрализиране на взривно устройство . Шесколесната отдалечено управляема роботизирана система DEFENDER D2.1 е предопределена за разкриване, идентифициране и обезвреждане на обект със подозрение за съществуване на взривно устройство, кола-бомба и стандартни муниции.

Гл. комисар Терзийски изясни, че з акупеното съоръжение е разпределено на регионалните дирекции , както и на жандармерийските подразделения в страната. Това снаряжение ще помогне на чиновниците в Министерство на вътрешните работи да извършват по-ефективно служебните си отговорности при битката с противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред, съобщи той.

На тържествената гала участваха още министър-председателят Бойко Борисов, зам.-министър Красимир Ципов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, заместник-директорите на ГДНП, шефовете на регионални шефове и полицейски чиновници.
 Снимка 423214
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР