Ново срамно петно за страната ни е напът да бъде

...
Ново срамно петно за страната ни е напът да бъде
Коментари Харесай

Евронюз за съда и прокуратурата във Варна: България ще стане първата страна в ЕС, която е екстрадирала в Москва критик на Путин по скалъпени обвинения

Ново срамно леке за страната ни е напът да бъде лепнато поради липса на правила от страна на институциите.

Евронюз излъчи репортаж за смайващото и бързо решение на съда и прокуратурата във Варна да предадат на Москва руснак, критик на Путин. 

Тези дейности ще навредят съществено на България поради кооперация на страна агресор, за която има доста данни, че няма върховенството на закона и човешките права не са приоритет. 

Русия сега е напуснала Съвета на Европа, Европейския съд по правата на индивида, Организацията за правата на индивида към Организация на обединените нации. 

Когато се реалокира в България през 2014 година, всичко, което Алексей Алчин желае, е да отвори школа, където да преподава обичаните си бойни изкуства на деца. След като обществено изгори съветския си паспорт във Варна в края на февруари в символ на митинг против пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, Алчин се озова в ареста на фона на претенции за изгонване от родината му.

Неговият случай заплашва да сътвори рисков казус, при който съперниците на режима на президента Владимир Путин ще бъдат екстрадирани от Европейския съюз. Балканската страна с съвсем седем милиона души ще бъде първата държава-членка на Европейски Съюз, която съобщи съветски жител от началото на нашествието, макар правните специалисти и специалистите по правата на индивида предизвестяват, че Москва употребява скалъпени обвинявания против Алчин като метод за тестване решимостта на блока да отбрани критиците на Кремъл в чужбина.

След акта на непокорство на Алчин във Варна, на управляващите в Москва бяха нужни единствено месеци, с цел да образуват дело против него и да стигнат до София, потвърждавайки, че е измамил страната, като не е платил неплатени отговорности по Данък добавена стойност в размер на над 282,5 милиона рубли ( 4,5 милиона евро) в края на 2015 година

Бивш бизнесмен в региона на износа на метали, 46-годишният Алчин отхвърли обвиняванията, настоявайки, че има доказателство, че счетоводството му е било наред, когато е напуснал Русия за България преди осем години. Той сподели също, че не знае нищо за правосъдното дело против него, за което Москва твърди, че датира от 2018 година Българското Министерство на вътрешните работи се свърза с него в края на юни, като съобщи, че има интернационална заповед за задържането му и го предложения на диалог. Алчин прекара 12 дни в ареста и от този момент е под домакински арест.

Междувременно управляващите във Варна взеха решение да се съобразят с молбата на Москва, като отхвърлиха молбата на Алчин за политическо леговище в процеса. Окръжният съд в известния курортен град на брега на Черно море постанови в понеделник, че Алчин би трябвало да бъде екстрадиран и го остави в ареста до обжалване. „ Алексей прави всичко допустимо да се оправи при тези условия “, сподели брачната половинка му Олга Гюрова пред Euronews.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР