Ново споразумение за стратегическо партньорство между Азербайджан и ЕС може

...
Ново споразумение за стратегическо партньорство между Азербайджан и ЕС може
Коментари Харесай

Макрон: До края на годината може да има ново споразумение ЕС-Азербайджан

Ново съглашение за стратегическо партньорство сред Азербайджан и Европейски Съюз може да бъде подписано до края на годината, се споделя в публикувано през днешния ден официално съобщение на Елисейския замък в Париж след срещата на президентите на Франция и Азербайджан Еманюел Макрон и Илхам Алиев във френската столица, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

"Държавният глава на Френската република увери президента Алиев в поддръжката си за реализиране на ново съглашение за съдействие сред Азербайджан и Европейския съюз, което може да бъде подписано до края на годината ", показва френското президентство. От Елисейския замък подчертаха също, че Макрон е удостоверил по време на срещата с Алиев готовността на Франция да спомага на Азербайджан в напъните му по диверсификация на стопанската система му ".

Двамата президенти участваха на представянето на френско-азербайджански съглашения в региона на ръководството на водните запаси, усъвършенстването на аеронавигационното съоръжение и в галактическата сфера. През ноември м.г. Съветът на Европейски Съюз разпореди на Европейската комисия и на висшия представител по външните работи и сигурността да проведат от името на Европейски Съюз договаряния за всеобхватно съглашение за стратегическо партньорство с Азербайджан, напомня ТАСС. Новото съглашение ще размени съглашението за партньорство и съдействие от 1996 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР