Ново социологическо проучване на водещия американски изследователски център Pew показва,

...
Ново социологическо проучване на водещия американски изследователски център Pew показва,
Коментари Харесай

Американците все по-разделени относно подкрепата за Израел

Ново социологическо изследване на водещия американски проучвателен център Pew демонстрира, че партийното разделяне в Съединени американски щати във връзка с Израел в този момент е " по-голямо от когато и да било " през последните четири десетилетия , оповестяват израелски медии.

Според допитването, до момента в който 79 % от републиканците показват, че симпатизират на Израел повече в сравнение с палестинците , същото важи за 27 % от демократите .

В прессъобщение от изследователския център се показва, че " от 2001 година насам делът на републиканците, симпатизиращи повече на Израел спрямо палестинците, се е нараснал с 29 % - от 50 на 79 %. През същия интервал делът на демократите, посочващи това, е понижен с 11 на 100 , от 38 на 27 % ".

Проучването демонстрира продължаваща наклонност на утежняване на поддръжката за Израел измежду самоопределящите се като демократични демократи .

" Делът на демократичните демократи, които симпатизират повече на Израел в сравнение с палестинците, е понижен от 33% до 19% от 2016 година насам ", означават създателите на допитването, което е внезапен спад единствено за една година, което може да е обвързвано с отрицателните настройки измежду либералите към американския президент Доналд Тръмп и опитите му да се показва като безапелационен покровител на Израел.

Авторите на изследването също по този начин означават, че " близо два пъти повече демократични демократи декларират, че симпатизират повече на палестинците, в сравнение с Израел - 35% против 19% ".

Сред самоопределящите се като умерени и консервативни демократи Израел към момента се радва на повече поддръжка спрямо палестинците, само че в границите на тази група също се следи внезапен спад от 2016 година насам - от 53% до 35%.

Сред републиканците обаче няма забележителна смяна в поддръжката за Израел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР