Ново социологическо проучване на агенция "Маркет линкс" дава преднина от

...
Ново социологическо проучване на агенция "Маркет линкс" дава преднина от
Коментари Харесай

Маркет линкс: Дни преди евроизборите, ГЕРБ води пред БСП

Ново социологическо изследване на организация "Маркет линкс " дава преднина от близо 2% на ГЕРБ пред Българска социалистическа партия за идните европейски избори.

"Разлика има. Докато предходния месец отчетохме преимущество на Българска социалистическа партия, този месец трендовете се трансформират ", разяснява Добромир Живков от "Маркет линкс " в ефира на БТВ.

"Проучването е от преди 2 дни, ГЕРБ има 2% преднина. Това го отдаваме главно на по-активната акция на ГЕРБ изключително в лицето на жителите ", сподели социологът и добави: "Когато министър председателят излезе и каже, че всичко е под надзор, хората се успокояват. "

По думите му това не е неочакван поврат, защото е имало близо един месец сред предходните резултати, които са давали лека преднина на Българска социалистическа партия.

"Към момента Вътрешна македонска революционна организация са четвъртата партия, която влиза в Народното събрание. Четири партии са сигурни, доста евентуално е да са пет ", изясни Живков, като добави, че петата партия е "Демократична България ".

Според изследването, ГЕРБ получава 29,6% от доверието на гласоподавателите, Българска социалистическа партия - 27,5%, Движение за права и свободи - 6,9%, ВМРО-БНД - 5,7%, Демократична България - 4,7%.



Кадър: БТВ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР