Ново широкомащабно изследване ще успокои хората, които обичат да похапват

...
Ново широкомащабно изследване ще успокои хората, които обичат да похапват
Коментари Харесай

Ето какви са ползите да хапвате по едно яйце дневно

Ново широкомащабно проучване ще успокои хората, които обичат да похапват яйца - потреблението на едно яйце на ден не е нездравословна за сърцето, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.
"Умерената консумация на яйца - към 1 яйце на ден, не усилва риска от сърдечносъдови заболявания или гибел даже за хората, в чиито фамилии има наранени от сърдечносъдови заболявания или диабетици ", съобщи ръководителката на проучването Махшид Дехган от Института за проучване здравето на популацията към университета Макмастър в Хамилтън, Канада.
Изследването обхванало над 177 хиляди участници. Били оценени резултатите от три интернационалните изследвания, осъществени от експерти от същия институт. В трите изследвания взели участие хора с разнообразни приходи от 50 страни на 6 континента.
„ Повечето участници консумирали едно или по-малко от едно яйце на ден, а това навежда на мисълта, че въпросното равнище на консумация е безвредно “, означи Дехган.
„ Не бе открита също връзка сред тази консумация и холестерола или други рискови фактори. Получените резултати са успокояващи за здравите човеци и засегнатите от сърдечносъдови заболявания “, добави той.
Някои специалисти по храненето предложиха потреблението на яйца да бъде лимитирана до по-малко от 3 яйца седмично заради опасения от повишен риск от сърдечни заболявания, само че Салим Юсуф от екипа напомни, че в предходни проучвания са се получили спорни резултати.
„ Причината за това е, че проучванията са дребни “, разясни той.
Резултатите от проучването са оповестени в American Journal of Clinical Nutrition.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР