Ново решение взеха здравните власти в Англия. Според него, заразените

...
Ново решение взеха здравните власти в Англия. Според него, заразените
Коментари Харесай

В Англия намаляват карантината при два отрицателни теста

Ново решение взеха здравните управляващи в Англия. Според него, инфектираните с COVID-19 ще могат да престанат да се самоизолират три дни по-рано, в случай че дадат две следващи негативни проби.

Карантината ще бъде съкратена от 10 на 7 дни  при състояние, че тестванията на инфектирания на шестия и седмия ден са негативни. Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи, че това ще минимализира вредите, породени от бързото разпространяване на новия вид Омикрон.

Решението е взето след съвещания със здравни специалисти, добави Джавид. То идва на фона на внезапно нарастване на случаите на заразяване с Омикрон, които доведоха до дефицит на работна ръка в редица стопански браншове, опазването на здравето и железопътния превоз. Новото предписание важи за всички, без значение от техния имунизационен статут.

Тези, които приключват самоизолирането си на седмия ден въпреки всичко бяха посъветвани да лимитират контактите си с уязвими хора, да не посещават незабавно събития с доста хора и неприятно проветриви места и да работят от у дома.

Хората, които нямат две дози ваксина и влязат в непосредствен контакт със инфектиран би трябвало да се самоизолират за цялостните 10 дни.

Премиерът Борис Джонсън разгласи нощес, че няма да има нови ограничавания преди Коледа, само че не изключи тази опция след 25 декември според от пандемичната конюнктура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР