Ново рекордно дъно на новородените в Италия през 2019 г.,

...
Ново рекордно дъно на новородените в Италия през 2019 г.,
Коментари Харесай

Италия с най-ниска раждаемост от 160 г.

Ново рекордно дъно на новородените в Италия през 2019 година, популацията се топи и от ден на ден италианци бягат в чужбина, оповестява националната статистическа работа ISTAT, представена от " Ройтерс ".

Демографската рецесия в Италия, вследствие понижаване на популацията и застаряване на работната ръка, е една от аргументите за хроничните стопански проблеми , съгласно икономисти, които предизвестяват, че обстановката се утежнява.

Раждаемостта спадна с 19 000 до 420 000 предходната година - най-ниското равнище от обединяването на Италия през 1861 година, до момента в който смъртните случаи са общо 634 000.

Болцано, на северната граница с Австрия, е единственото място в Италия, където новородените са повече от умрелите през 2019 година , до момента в който смъртността е най-висока в северозападния район Лигурия.

Населението на Италия понижа със 189 000 до 60,25 милиона души - пета поредна година на спад, което значи, че от 2014 година Италия е изгубила 551 000 души , което е колкото шестият по-големина град Генуа.

Елена Бонети, министър на равните благоприятни условия и фамилията, дефинира последните статистически данни като " шокиращи " и акцентира, че те демонстрират " извънредно високата цена, която младите генерации би трябвало да платят по повод вяра за бъдещето и персонално задоволство ".

Избягалите в чужбина италианци са се нараснали с 8,1% на годишна база през 2019 година, до момента в който в това време има спад на пристигналите имигранти с 8,6%. Чужденците съставляват 8,8% от популацията в края на предходната година, което значи, че италианците са 54,9 милиона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР