Ново проучване върху въздействието от пушенето на марихуана и връзката

...
Ново проучване върху въздействието от пушенето на марихуана и връзката
Коментари Харесай

Прави ли ни пушенето на марихуана по-креативни?

Ново изследване върху въздействието от пушенето на марихуана и връзката му с творчеството дава забавни резултати.

Изследването е направено върху 412 потребителя на марихуана и 309 индивида, които не употребяват марихуана. Тези хора трябвало да отговорят на въпроса: Пушенето на марихуана прави ли ви по-креативни?

Емили Лафранс, съавтор на проучването и магистър на Вашингтонския държавен университет, споделя, че за пръв път се заинтересувала от тематиката, когато забелязала, че доста от обичаните й художници признават, че пушат марихуана. " Употребата на канабис постоянно се счита за причина за креативния триумф на доста художници ", изяснява тя. " Започнах да се чудя дали това постоянно срещано разбиране, че употребяващите канабис в действителност са по-креативни от не-употребяващите е правилно? "

Изследването се споделя " Вдъхновени от Мери Джейн? Механизми, подчертаващи засилената креативност при употребяващите канабис. ” и е оповестено в спис. „ Съзнание и знание ”(Consciousness and Cognition). Проучването изследва участниците в разнообразни области, в това число и с психически проби, и мери креативните благоприятни условия и достижения.

Някои съществени точки от изследването включват:

Потребителите на канабис са по-склонни да бъдат екстровертни и отворени за нови прекарвания.
Потребителите на канабис оповестяват за по-високи равнища на артистична креативност, само че не и за по-голям брой креативен достижения или приключени произведения.
Потребителите на канабис се показват по-добре при конвергентни мисловни проби (такива, които тестват креативно решение на проблеми)
Като цяло учените открили, че тези, които употребяват марихуана, са по-креативни от своите сътрудници, които не я употребяват, само че когато задълбали в проучването те създали удивително изобретение.
Когато учените включват и персонални качества в данните, те осъзнават, че тези черти сами по себе си могат да дефинират дали даден човек е по-отворен към използването на марихуана, както и дали е по-склонен да прояви наклонност към по-голяма креативност.

" Потребителите на канабис може да са по-креативни от тези, които не използват, " споделя Лафранс, " само че това не е, тъй като използването на канабис е нараснала творчеството им. " Тя продължава обяснявайки обстоятелството, че потребителите на марихуана " – са по-отворени към изпробване и тази „ отвореност ” е обвързвана както с използването на канабис, по този начин и с нарасналата креативност ".

Така че: в случай че пушите трева, вие евентуално сте по-креативни от хората, които не... само че това не значи наложително, че тревата е повода за това. Всъщност сте самите вие!

Забележка: Това проучване е извършено, до момента в който всички субекти са трезви, което значи, че никой от тях не е бил под въздействие на марихуана по време на теста.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР