Ново проучване в Китай е показало, че местната киноиндустрия е

...
Ново проучване в Китай е показало, че местната киноиндустрия е
Коментари Харесай

К-19 удари киното в Китай

Ново изследване в Китай е посочило, че локалната киноиндустрия е била ударена доста по-лошо от предстоящото от пандемията, предадоха от „ Variety “. Над 40% от киносалоните, взели участие в проучването разкрили, че най-вероятно ще банкрутират в резултат на наложителното затваряне, предизвикано от Ковид-19.

Китай е страната, чиито киносалони най-дълго останаха затворени – към този момент 130 дни, още от януари. Въпреки че доста от тях скоро ще могат да отворят порти за публиката, може да е прекомерно късно.

Китайската кино асоциация и Асоциацията на филмовите дистрибутори са провели изследване с присъединяване на съвсем 200 киносалона. Най-малко 42% от тях са декларирали, че в близкото бъдеще може да се наложи да затворят за непрекъснато. Резултатите посочили още, че 10% ще сменят притежателя си и ще продължат да действат, а 28% още чакат указания от мениджмънта по отношение на бъдещето си.

От китайската кино асоциация разясняват, че, даже и киносалоните да отворят порти скоро, ще отнеме шест месеца на боксофиса да доближи нормалните си доходи, което се показва в спад от 66% по отношение на 2019-а. Ако кината не отворят до октомври, както някои специалисти предвиждат, загубите ще са 91%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР