Ново проучване свързва кръвната група с чувствителността към коронавируса, предаде

...
Ново проучване свързва кръвната група с чувствителността към коронавируса, предаде
Коментари Харесай

Изглежда за коронавируса има значение каква кръвна група си

Ново изследване свързва кръвната група с чувствителността към ковид, съобщи БГНЕС, базирайки се на BBC.
Данните, категорично оповестени за предварителни, сочат, че хората с кръвна група О - най-често срещаната във Англия, са дали минимум позитивни проби за COVID-19. Според информацията, сред 9 и 18% по-малко са позитивните проби при тази кръвна група. При останалите кръвни групи разликите в броя на позитивните проби са минимални, като въпреки всичко най-вече позитивни проби има при група AB. Няма и значими разлики поради резус фактура на кръвната група - позитивен или негативен.
Изследването, извършено от компания за генетично тестване " 23andMe ", повтаря други проучвания върху кръвните групи на пациенти с ковид.
Много екипи учени в разнообразни страни са проучвали по какъв начин генетичните фактори могат да обяснят за какво някои хора, които се заразят с вируса, имат относително леки признаци, до момента в който други се разболяват тежко.
Миналата седмица изследване от Италия и Испания откри, че пациентите с кръвна група А е по-вероятно да се нуждаят от кислородни апарати и интензивно лекуване по отношение на всички останали пациенти с разнообразни кръвни групи. Предишно китайско изследване сподели сходни резултати.
Има четири съществени кръвни групи - A, B, AB и O - и те се дефинират от гените, наследени от родителите.
Още: " По-малко инфектирани с ковид на дневна база и заболели учителки в детска градина в София, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР