Ново проучване сочи, че жените, страдащи от хронични възпалителни заболявания,

...
Ново проучване сочи, че жените, страдащи от хронични възпалителни заболявания,
Коментари Харесай

Аспиринът повишава шансовете за зачеване


Ново изследване сочи, че дамите, страдащи от хронични възпалителни болести , които попречват зачеването им, може да елементарно да намерят решение за казуса си. Фертилността на тези дами може да се увеличи с всекидневен банкет на ниски дози аспирин .

Проблеми със зачеването се следят приблизително при 1 от 8 двойки в международен мащаб. В над 30% от случаите усложненията се дължат на проблеми с плодовитостта на дамата – тя или зачева доста мъчно, или мъчно задържа плода. В към 12% от случаите проблемите със зачеването са перманентни, само че в останалите случаи ефикасно решение може да бъде препоръчано.

Проучване на екип от учени в Съединени американски щати предлага такова решение за дамите, при които компликациите със зачеването и задържането на бременността се дължат на хронични възпалителни болести. Проучването е извършено по едно и също време в 4 университетски медицински центрове в Съединени американски щати и обгръща към 1300 дами в детеродна възраст, опитващи се да заченат.

Те са приемали 80 мг аспирин на ден за интервал, обхващащ 6 менструални цикъла, а при дамите, които са заченали сполучливо в този интервал, приемът на аспирин е траял още 36 седмици, т.е. през целия интервал на бременността.

За задачата на изследването дамите са били разграничени на 2 групи, съгласно кръвните им равнища на така наречен С-реактивен протеин . Показанията на С-реактивния протеин са в директна корелация с възпалителните процеси в тялото. Хронично високите му равнища са симптом за хронични възпалителни процеси в тялото. Наличието на такива е съществена причина дамата да зачева мъчно или да не може да износи бебето си. Статистиката сочи, че най-ниска раждаемост се следи точно измежду дами в детеродна възраст, които страдат от хронични възпаления, съпътстващи болести като диабет , дерматит , колит , псориазис , артрит , цистит и други

Свързани публикации.. Развитие на бебето от забременяване до раждане 0 Как да улесните сами зачеването? 0 9 признака, че моментът за забременяване е настъпил 0

По време на изследването е открито, че при банкет на 80 мг аспирин на ден възможностите за забременяване при дамите с хронични възпалителни болести се усилват с цели 40% .

Този положителен резултат на аспирина върху оплодителните качества на дамите с възпалителни заболявания е незабравим и фрапантно е надминал упованията на проучващите. Те не престават да изследват въздействието му измежду още по-големи групи дами. Целта е да се затвърдят получените обещаващи данни, даващи вяра на голям брой дами по света , изпитващи трайни усложнения със зачеването.

Според учените в действителност са нужни по-мащабни данни за уточняване, че удобните резултати се дължат навръх аспирина. Те акцентират, че методът не трябва да се ползва самоцелно и без консултация с доктор, тъй като аспиринът може да провокира самостоятелни отрицателни реакции при някои дами.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР