Ново проучване разбива мита за предимствата, свързани с карането за

...
Ново проучване разбива мита за предимствата, свързани с карането за
Коментари Харесай

Повечето шофьори за Uber и Lyft изкарват под минималната надница

Ново изследване разрушава мита за преимуществата, свързани с карането за известни услуги за споделен транспорт като Uber и Lyft .

Учените от влиятелния Масачузетски софтуерен институт са пресметнали, че огромна част от водачите за тези компании изкарват под минималната отплата на час в Съединените щати.

Събирайки данни от над 1100 водачи, учените са построили статистически модел, от който проличава, че в най-лошия случай водачите даже губят пари, карайки за Uber, Lyft и други Причина за това е фактът, че хората не се водят чиновници на фирмите, а им се заплаща като външни реализатори и по този начин те би трябвало да покрият сами разноски като бензин, поддръжка на колата и осигуровки. Към тях се прибавят и разноски за застраховка на колата.

Тези разноски се натрупват бързо и се оказва, че в цели 74 % от случаите водачите изкарват под минималната почасова отплата за техния щат.

На процедура, междинната облага преди налозите възлиза единствено на 3.37 $ на час – една в действителност оскъдна сума.

Като цяло, става известно, че 30 % от водачите в дълготраен проект имат разноски, които надминават приходите им, което на процедура значи, че те заплащат, с цел да карат, а не противоположното.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР