Ново проучване, публикувано в Европейския дневник на превантивната кардиология показва,

...
Ново проучване, публикувано в Европейския дневник на превантивната кардиология показва,
Коментари Харесай

Ето колко килограми ще свалите, ако стоите прави повече

Ново изследване, оповестено в Европейския дневник на превантивната кардиология демонстрира, че стоенето в изправено състояние би могло евентуално да предотврати увеличението на тежестта, което идва със заседналия метод на живот.

В този разбор откривателите са разгледали общо 46 изследвания, включващи 1 184 души. За дамите, при изправено състояние се изгаря 0,1 калории повече, в сравнение с в седнало състояние. Това наподобява като нищо, нали?

Но стоене против седене в продължение на шест часа дневно би помогнало на човек от 143 кг да изгори в допълнение 54 калории дневно. Добавете го в течение на една година и това е равно на 5,5 кг мазнини, настояват откривателите.

Това в действителност не е по никакъв начин неприятно.

(Мъжете изгарят 0.19 калории на минута, когато стоят вместо да седят, евентуално тъй като те нормално са по-големи същества с повече мускулна маса.)

Постоянното стоене в изправено състояние не наподобява огромна работа, само че тялото ви употребява повече мускули, с цел да ви държи изправени, тъй че тялото ви се нуждае от повече сила.

Плюс това, предходни проучвания са посочили, че стоенето изгаря към девет спомагателни калории на час в съпоставяне със седенето. (Това е съвсем същото като това проучване.)

Изследователите предизвестяват, че не би трябвало да разчитате единствено на стоенето, с цел да свалите килограми. " Дали такава дребна разлика в разноските за сила в действителност ще се трансформира в дълготрайна загуба на тегло към момента не е потвърдена. " В дълготраен проект, може просто да ядете повече, с цел да компенсирате да вземем за пример, и по този начин разликата може да е незначителна.

Седенето пред компютъра по през целия ден е " новия рак ". Това забавя кръвообращението, усилва риска от диабет вид 2 и заплашва вашето гръбначно здраве. Но проучванията демонстрират, че стоенето прав може да помогне да се противодейства на някои от тях, като се намали равнището на кръвната захар, триглицеридите и кръвното налягане.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР