Ново проучване, публикувано в BMJ показва, че няма достатъчно доказателства,

...
Ново проучване, публикувано в BMJ показва, че няма достатъчно доказателства,
Коментари Харесай

Лекарствата за настинка и кашлица са вредни за малки деца, сочи изследване

Ново изследване, оповестено в BMJ демонстрира, че няма задоволително доказателства, че медикаментите с антихистамини оказват помощ при запушен нос, а когато пациентът е млад, това може да бъде нездравословно. The New York Times написа, че медикаментите срещу кашлица в действителност не оказват помощ на децата да кашлят по-малко.
От ConsumerAffairs показват, че такива медикаменти могат да доведат до бодърствуване, унесеност, главоболие и нервиран корем при възрастните, а при децата, с изключение на посочените резултати, са вероятни и хипертония и гърчове.
Педиатрите предлагат изцяло да се заобикалят антихистаминови медикаменти преди шестата година, а от 6 до 12 да се употребяват с огромно внимание.
При кашлица и признаци на простуда се предлага потреблението на парацетамол или ибупрофен при положение на температура и болки, както и инхалации и промиване на носа с физиологичен разтвор. Изключително значимо е да се хидратира тялото с банкет на течност.
В Америка са подхванати съответни стъпки за възбрана на родителите да дават упоменатите медикаменти на децата, тъй като те провокират халюцинации, аритмия на сърцето, подтискане на съзнанието и други.
Times предлага на родителите да се опитат да разпознаят дали става дума за признаци на елементарна простуда или тялото алармира, че става въпрос за нещо съществено. За второто алармират усложненото дишане и висока температура, което са част от признаците на грипа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР