Ново проучване, проведено в 9 държави-членки, показва както широко обществено

...
Ново проучване, проведено в 9 държави-членки, показва както широко обществено
Коментари Харесай

ECFR: Почти половината европейци са недоволни от отговора на ЕС на коронакризата

Ново изследване, извършено в 9 държави-членки, демонстрира както необятно публично отрицание към отговора на Европейския съюз (ЕС) на породената от ковид рецесия, по този начин и нуждата от по-голямо съдействие, оповестява Euractiv.
Новото проучване на Европейския съвет за външни връзки (ECFR), извършено от Datapraxis и YouGov през последната седмица на април и първата седмица на май измежду 11 000 души в 9 държави-членки откри, че доста европейци, приблизително 46%, считат, че Европейски Съюз не е спазил своите задължения в отговора на коронавирусната рецесия. Държавите, участващи в изследването са.
В някои страни недоволството е изключително остро.. Освен това няма страна, в която множеството от интервюираните да са задоволени..
Нещо повече, доста от интервюираните считат, че от казуса по време на рецесията.
Във Франция 58% от интервюираните изрично са съгласни с това изказване, а в Португалия броят им е 52%.
По-голямата част от интервюираните настояват, че. В някои страни като са съгласни с това изказване.
Авторите, Марк Леонард, шеф на ECFR, и Иван Кръстев, ръководител на Центъра за демократични проучвания в София, настояват, че това е в резултат на схващането измежду жителите, че Европа разчита единствено на себе си в световни рецесии.
В 7 от 9-те интервюирани страни, най-вече респонденти са избрали „ никой “ измежду Европейски Съюз, Съединени американски щати, Китай и СЗО, когато са запитани за техния максимален съдружник по време на коронавирусната рецесия. Много от интервюираните правят оценка също мнението си за Съединени американски щати и за Китай като влошено.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР