Ново проучване, проведено от компанията OnePoll, разкри доста тъжна новина:

...
Ново проучване, проведено от компанията OnePoll, разкри доста тъжна новина:
Коментари Харесай

Приятелството в САЩ става все по-дефицитна стока

Ново изследване, извършено от компанията OnePoll, разкри много тъжна вест: средностатистическият възрастен американец не е създавал ново другарство през последните пет години.
Проучването, поръчано от уеб страница за обществено обмисляне Evite, също откри, че 45% от интервюираните 2000 възрастни признават, че се борят да си основат нови другари. Около 42% от участниците в изследването разкриха, че се боят да се сприятеляват, тъй като са срамежливи и интровертни.
30% от интервюираните възрастни споделят, че имат проблеми с другарството си, защото не са огромни фенове да вървят по питейни заведения, до момента в който една трета споделят, че се усещат като че ли всички останали към този момент имат одобрени групи другари. Около 29% обаче споделят, че фамилните задължения не им разрешават да се сприятеляват, до момента в който 28% упрекват заниманията си, че не водят до другарство. Други 21% споделят, че преместването в нов град е това, което ги попречва да намерят новата си група другари.
Въпреки това, съвсем половината от интервюираните (45%) декларират, че ще положат огромни старания за основаване на другари, в случай че просто знаят по какъв начин да вършат това.
" За 45%, които желаят да създадат нови другари, най-хубавият и най-недооценен метод да извършите това в наши дни е към момента посредством персонален контакт. Можете да организирате празненство или нещо по-просто - като клуб за книги или благополучен час, и да кажете на всеки от гостите си да докара другар. Ще се изненадате по какъв начин естествено обществените кръгове могат да се съберат и от трайните връзки, които можете да извършите, когато се свързвате персонално с хората ", споделя Пиера Пицо, експерт от групата на Evite.
По-голямата част от интервюираните също споделят общо мнение: Да се сприятелиш с доста хора е по-лесно при започване на 20-те години, като множеството участници споделят, че имат максимален брой другари до момента в който са на към 23 години. 36% обаче считат, че са най-популярни, когато са били на възраст под 21 години.
Проучването открива също, че междинният възрастен в Съединени американски щати има 16 дейни другарства. От тези 16, трима се смятат за другари през целия живот, пет са задоволително близки, до степен, че бихте могли да се мотаете с тях непрекъснато, а останалите осем са много приятни - само че не задоволително, с цел да сте с тях доста постоянно.
Почти 50% от участниците също са декларирали, че към момента са в контакт с близки другари от гимназията, до момента в който 31% са споделили, че към момента поддържат връзка с другари от колежа. Около 30% са споделили, че към момента поддържат другарства със своите съседи от детството. 48% от участниците разкриха, че предходното работно място е било там, където са формирали множеството си другарства.
82% от интервюираните споделят, че трайните другарства са сложни за намиране, като 63% настояват, че отдалечаването е ликвидиране на другарството, а 61% настояват, че естествено съзряването е това, което предизвиква другарството да избледнее. От друга страна, 32% са споделили, че измяната и това, че нямате другари тогава, когато имате потребност от тях, са главните виновници за несполучливите другарства.
Какво ще кажете за първите пет черти на добър другар? Е, участниците в изследването обявиха, че честността, доверието, лоялността, добротата и положителното възприятие за комизъм са най-важните характерности на един другар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР