Ново проучване показа, че днес жените по-често сънуват еротични сънища,

...
Ново проучване показа, че днес жените по-често сънуват еротични сънища,
Коментари Харесай

Сънуват ли жените по-често еротични сънища?

" Ново изследване сподели, че през днешния ден дамите по-често сънуват еротични сънища, в сравнение с преди 50 години ", оповестява австрийското издание „ Kurier ”. " Каква роля играе феминизмът в това? ", задава въпрос изданието.
" За това ново изследване, откриватели от Фрайбургския университет са изследвали 2907 души на възраст от 16 до 92 години. Резултатите от изследването са оповестени в научното списание „ Психология и половост ”. Според изследването, дамите на възраст от 16 до 30 години към този момент имат еротични сънища по-често в сравнение с техните връстнички преди 50 години. Всяки пети сън на младите дами има сексуален съставен елемент.В сходно изследване, извършено през 1966 година, единствено по-малко от 4% от дамите са показали, че са имали чувствени сънища. ”, оповестява изданието.
" Средно към 18% от всички сънища на интервюираните са имали полово наличие. По-младите участници в изследването по-често са имали еротични сънища ", се споделя в публикацията, съобщи БГНЕС.
" Не всеки сексуален сън е автоматизирано прелестен за оня, който го сънува ", отбелязва изданието. " Например, когато вършиме секс с шефа, това може също да значи, че в професионалния си живот сте подготвени за нещо ново, да вземем за пример очаквате покачване. "
" Учените от изследователския екип на Майкъл Шредл в университета във Фрайбург допускат, че увеличението на броя на еротичните сънища измежду младите дами се дължи на еманципацията. Днес, споделят те, дамите са по-отворени и приказват за еротичните си сънища с по-малко въздържаност и позор. "
Според изследване, извършено през 2007 година от Университета в Монреал, в което са оценени повече от 3,5 хиляди истории за сънищата, честотата на еротичните сънища при мъжете и дамите е била към 8%, а дамите по-често са имали еротични сънища със своите сегашни или минали сътрудници. Мъжете по-често са имали фантазии за секс с няколко партньорки. ” твърди изданието.
Според Марк Блегроув, професор по логика на психиката в Британския университет в Суонзи, еротични сънища са по-склонни да сънуват хора, които изпитват стрес в всекидневието или са изправени пред проблеми. В същото време приемливият полов живот, в противен случай, не въздейства на еротичните сънища. Според ученият единствено 15% от сънищата ни са свързани със събитията от всекидневието, оповестява „ Kurier ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР