Ново проучване на водещата глобална асоциация Галъп интернешънъл (GIA) в

...
Ново проучване на водещата глобална асоциация Галъп интернешънъл (GIA) в
Коментари Харесай

Рейтингът на Путин се вдига, а на Тръмп се срива

Ново изследване на водещата световна асоциация " Галъп интернешънъл " (GIA) в 55 страни по света демонстрира доста повишение на позитивното отношение към съветския президент Владимир Путин и забележителен спад в утвърждението към американския президент Доналд Тръмп спрямо предшественика му. Но и двамата политици се подреждат по утвърждение след Папата, написа Inews.

Преди две години, позитивните настройки по света към президента на Съединени американски щати Барак Обама, тъкмо преди края на мандата му, бяха към три пети (59%) в международното проучване, извършено тогава. През тази година, след близо 12 изтекли месеца от мандата на президента Тръмп, удобното отношение към него е на нива към 31%, а неподходящото е 58%. Така той се оказва главният от изследваните политически водачи, за който болшинството има отрицателни показа, т.е. отрицателните оценки надвишават позитивните.

Междувременно, позитивните гледни точки към съветския президент Путин са се повишили от една трета (33%) през 2015 година до 43% в този момент - което е доста нарастване за две години. Държавният глава на Русия е с най-високи измежду изследваните водачи положителни оценки във всички райони по света, с изключение на в Съединени американски щати и в страните членки на Европейски Съюз.

Папа Франциск отбелязва най-високото равнище на позитивни настройки - 56%, което доближава до равнища от 75% при интервюираните в Латинска Америка и 66% - при живеещите в страните членки на Европейски Съюз.

Въпреки вътрешните политически проблеми в Германия дългогодишният канцлер Ангела Меркел се подрежда измежду най-популярните водачи: 49% я утвърждават и имат положително отношение към нея, спрямо 42% преди две години. Тя побеждава новоизбрания президент на Франция Емануел Макрон, който събира 45% утвърждение (в съпоставяне с 42% утвърждение, което имаше неговия предходник Франсоа Оланд преди две години).

А ето по какъв начин наподобяват настройките в България. По-голямата част от българите имат позитивно отношение към папа Франциск (57%) против единствено 5%, които имат отрицателно мнение за него. Нетната стойност на България по въпроса е +52 (57% - 5%), което подрежда страната ни в топ 20 по този индикатор по отношение на всичките изследвани страни. В България се вижда съвсем удвояване на позитивните оценки към новоизбрания френски президент Емануел Макрон, който се употребява с +43 чиста стойност, по отношение на предшественика му от преди две години - който се употребил с +25.

От 2015 до 2017 година чистата стойност за канцлера на Германия Ангела Меркел понижава съвсем 3 пъти (от +30 на +11), което най-вероятно се дължи и на политиките във връзка с бежанците, които тя водеше през последните години.

Както може да се чака, в синхрон със международната наклонност, у нас отношението към Владимир Путин (+25) е по-позитивно от това към Тръмп. Оценките за американския водач у нас са мощно отрицателни, като той се употребява с -23 пункта отрицание.

Сред интервюираните в България Реджеп Ердоган получава най-негативните оценки, които го слагат на последно място от тестваните международни водачи с -53 пункта.

" Президентът на Съединени американски щати Тръмп очевидно разделя мненията за разлика от своя предходник. Това значи, че хората по света стартират да се оглеждат за различен международен водач, който да извърши тази основна роля. Благоприятната оценка към президента на Русия Путин съществено се е повишила, само че той към момента би трябвало да убеждава, защото обликът му остава спорен. Въпреки това, за пръв път в международна анкета съветски водач е класиран преди американски ", отбелязва президентът на Gallup International Association (GIA) Кънчо Стойчев. Той добавя, че макар вътрешните политически борби в Германия, новият международен порядък оставя немския канцлер Ангела Меркел като най-одобряван политически водач дружно с новоизбрания френски президент Емануел Макрон, който не е надалеч обратно по отношение на нея. " Това е удивително достижение, като се има поради, че Макрон образува политическата си партия доскоро повече 18 месеца ", споделя още Стойчев.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР