Ново проучване на унгарски учени сочи, че кучетата разбират какво

...
Ново проучване на унгарски учени сочи, че кучетата разбират какво
Коментари Харесай

Проучване: Кучетата разбират какво им говорим

Ново изследване на маджарски учени сочи, че кучетата схващат какво им приказваме, написа “Ню Йорк таймс”.

Изследването е извършено с 13 кучета особено подготвени да стоят спокойно в машина за нуклеарно магнитен резонанс. По време на скенера техните дресьори им приказват по няколко разнообразни метода – изричат положителни думи със спокоен звук, положителни фрази с положителен звук и инцидентни думи с положителен звук.

Скенерът открива, че в мозъка на кучетата се задейства лявото полукълбо, което дава отговор за разбирането на езика при хората.
Заря и пиротехника по празниците: Гърмежите плашат домашните любимци Най-много изгубени домашни кучета има към Нова година
С продължителни проби е открито, че кучетата схващат човешките думи без значение от интонацията на изговарянето им, по същия метод като хората. Това значи, че даже и да се пробвате да заблудите домашния си любим, че няма да върви на ветеринар, като му говорите с приповдигнат звук, той доста добре схваща в действителност какво му казвате.

“Това демонстрира, че когато дресирате едно куче най-добре работи комбинацията от позитивна интонация и позитивни думи, а освен наградата”, разяснява Атила Андикс, взел участие в проучването.

Резултатите сочат, че в постепенен аспект свързването на значение и страст в речта не е нещо, което единствено човешкият мозък умее да прави.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР