Ново пространство отвори врати в Торино, Италия. Това е сграда

...
Ново пространство отвори врати в Торино, Италия. Това е сграда
Коментари Харесай

Lavazza отваря музей в Торино

Ново пространство отвори порти в Торино, Италия. Това е постройка от 30 000 кв. м., наречена Nuvola (облак, ит. ез.), която основава хрумвания и работни места, храна и просвета. Nuvola е отворена към света и има присъщия усет на италианското кафе, както и потенциал да разсъни въображението и да ни накара да следим далечината.Всъщност Nuvola е доста повече от новия централен офис на Lavazza - компанията, основала изкуството за разбъркване на кафе при започване на 20-и век и станала световен дипломат на достоверното италианско кафе. Това е постройка, която приема разнообразни форми по отношение на разнообразните си функции.

Nuvola Lavazza е авангардна офис постройка, проектирана за комфорт на чиновниците, комбиниран с почитание към околната среда. Nuvola е гурме ресторант и знак на нова философия на равнодушие и неофициално шерване на ястия - нова визия за актуалната италианска кухня. Тя е също и музей, който ще покаже вселената на кафето и триумфите на Lavazza. И това не е всичко: Nuvola е площад, отворен за обществеността, с забележимите остатъци на раннохристиянска базилика (в археологическия музей на сградата) и огромно пространство за осъществяване на диспути, конгреси и културни събития. В постройката има и бистро.

Nuvola Lavazza e и дом на IAAD (Института за приложни изкуства и дизайн) и над 700 млади създатели. С инвестиция от над 120 млн. евро Nuvola Lavazza въплъщава полезностите на компанията и над 120-годишната й история. Проектирана от архитекта Чино Дзуки, постройката въодушевява хората, предизвиква разговора, предлага културни, обществени, бизнес и кулинарни преживявания. Nuvola Lavazza има "корени в бъдещето ". Всъщност това е цялостна екосистема, която черпи мощ от предишното и нова сила от бъдещето, въодушевена от нуждата от непрестанни нововъведения.

„ Nuvola Lavazza сплотява нашите мемоари и бъдеще ", споделя ръководителят на групата Алберто Лаваца. "Корените й са стабилно засадени в града и региона Аурора, където стартира нашата история, само че е и авангарден комплекс, кадърен да взаимодейства с целия свят и да ни води в бъдещето. Затова ние считаме, че Nuvola Lavazza има своиите корени в бъдещето, тъй като сме уверени, че бъдещето може да се сътвори, в случай че корените са дълбоки. " "Искахме Nuvola Lavazza да бъде доста повече от ефикасен и новаторски централен офис на съвременна компания ", изяснява вицепрезидентът на групата Джузепе Лаваца. "Това е голям портал, свързващ нашата компания, града, в който сме учредени, и над 90 страни, в които Lavazza действа.

Точно в Торино и в региона Аурора, в който взехме решение да продължим да се разрастваме. Затова Nuvola е също и израз на нашата увереност и предпочитание да станем водачи в нововъведенията, растежа и просперитета на общността и мястото, с което влизаме в контакт. Nuvola дава актуализирана и енергична последователност на бизнеса на Lavazza: знак на отвореност и шерване, където хората поддържат връзка, работят дружно, основават и обменят хрумвания, разискват и споделят със света. " Nuvola Lavazza е неповторимо и новаторско място, отворено пространство, което въплъщава нашите полезности и история и предлага преживяване от усет и просвета дружно с обществени събития ", прибавя заместник-председателят на групата Марко Лаваца.

"Nuvola също по този начин има присъщи черти, които са по-малко забележими, само че извънредно значими за нас. Целият му дизайн в действителност е концентриран върху удобството на хората, икономисването на енергия и опазването на околната среда. Нашият план Nuvola възвръща част от града, който е развъртян за промишлени цели и в този момент ще пораства под знака на устойчивостта. Говорейки за това, нашите офиси получиха най-високото равнище (Platinum) от LEED документа, който прави оценка енергийните и екологичните аспекти на новите структури. Това значи, че Nuvola Lavazza е оценена като една от най-екологично устойчивите здания в света. " ова философия за живот, работа и обществено взаимоотношение, основаващо се на правилата на неприкритост, шерване и бизнес, се основава с откриването на Nuvola Lavazza и идното разкриване на Condividere и Музея на Lavazza на 8 юни.

Целта е да привилегироваме цената и качеството на времето и опита. Като цяло, Nuvola значи шерване на планове, храни и просвета. Проекти и хрумвания, взаимно основаване, дарба и храброст за нововъведения. Nuvola Lavazza е планиран - от първите скици на архитекта Чино Дзуки - като мотор на разговора и активатор на планове и хрумвания. Разстоянието от улица Сан Томасо 10 до улица Болоня 32 - два адреса, които сплотяват историята и бъдещето на Lavazza, е малко повече от километър.

На улица Сан Томасо 10 било дребното магазинче, където създателят на компанията Луиджи Лаваца се заел с предприемаческото си премеждие през 1895 година, до момента в който улица Болоня 32 през днешния ден е вход за новите офиси на компанията, където над 600 чиновници работят в директна връзка с над 90 страни, в които Lavazza оперира. Централата е пулсиращото сърце на Nuvola Lavazza - постройка, предопределена за наново потребление и преработване на запаси, която най-добре показва концепцията за стабилно развиване, същинската задача и предизвикателство пред актуалната архитектура. Ето за какво всичко е основано, с цел да усили комфорта на хората, да спести сила и да ограничи потреблението на вода с помощта на използването на съвременни технологии.

С Platinum LEED® документа - най-високото равнище в тази система за оценка на енергийната успеваемост и околната среда - новият централен офис е отличен образец за умна работа. Наистина над 90% от офисите са отворени пространства, с високотехнологичните зали за срещи, които оферират разнообразни благоприятни условия. Функционалните зони са проектирани взаимно със лични работни екипи, а новаторското обзавеждане улеснява шерването и успеваемостта, като в същото време обезпечава комфорт и благоденствие.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР