Ново признание за невероятния си сезон получи световната шампионка на

...
Ново признание за невероятния си сезон получи световната шампионка на
Коментари Харесай

Александра Начева с поредно признание

 Александра Начева завоюва олимпийско злато
Ново самопризнание за невероятния си сезон получи международната шампионка на троен скок при девойките под 20 години Александра Начева.

17-годишната пловдивчанка бе определена за „ Изгряваща звезда на АБАФ “ за 2018-а година на гала в столицата на Гърция – Атина на 6 декември.

През годината Александра завоюва международната купа на троен скок при девойките под 20 години в Тампере, Финландия, стана първа на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина и взе сребърен орден на еврошампионата за девойки под 18 години в Гьор, Унгария. На балканските шампионати Александра завоюва три трофеи на троен скок при девойките под 20 години в зала в София, както и на скок дължина и троен скок на балканското за юноши и девойки под 18 години в Истанбул, Турция.

Постижението на Начева от международното състезание – 14.18 е най-хубаво в света за годината при девойките под 20 години и нов европейски връх за девойки под 18 години.

През 2017-а година в тази категория бе определена българския гений в бяганията на междинни и дълги дистанции Лиляна Георгиева.

За „ Изгряваща звезда на АБАФ “ при юношите за 2018-а бе избран Михайло Кохан (Украйна), който завоюва европейската купа на чук (5 кг) при юношите под 18 години с 87.82 – международен връх за тази възраст. Седмица по-късно Михайло стана вицешампион на света при по-големите с чук 6 кг, а на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина стана първенец.

И в трите надпревари основеният му съперник бе Валентиян Андреев, който приключи втори в Гьор и Буенос Айрес, а в Тампере се класира за край.

За спортист и атлетка на АБАФ при мъжете и дамите бяха оповестени Рамил Гулиев (Турция) и Параскеви Папахристу (Гърция).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР