Ново приложение СмартТест подкрепя учителите в образователния процес и слага

...
Ново приложение СмартТест подкрепя учителите в образователния процес и слага
Коментари Харесай

Ново приложение може да сложи край на преписването в клас

Ново приложение СмартТест поддържа учителите в просветителния развой и поставя завършек на преписването в клас. То има редица преимущества пред ChatGPT. Това заяви Александър Попов, създател на СмартТест, в изявление за Bloomberg TV Bulgaria.

Една от функционалностите на приложението СмартТест, която понижава опцията за преписване, е създаването на друг тест за всеки възпитаник. Другото, което доста улеснява учителите, е прецизният режим, който не разрешава да сменят екрана, до момента в който вземат решение тест. Допълнително преимущество също по този начин е, че учениците не могат да вършат екранни фотоси на телефона, с цел да ги разпращат и на други класове.

С помощта на изкуствения разсъдък учителите имат опцията да основават проби. Една от главните цели е да се спести допустимо най-вече време на учителите от създаване на проби и регулиране. Чрез AI могат автоматизирано да генерират тест по отношение на съответно заложена тематика или урок, изясни Попов.

Предимството на приложението пред ChatGPT е, че посредством платформата СмартТест генерираният изпит може непосредствено да се употребява – да се принтира или дава онлайн, и да се оцени автоматизирано.

Друга потребна функционалност на приложението е опцията за избор на език, на който да е пробата, като може и да основава разнообразни видове въпроси – освен в тестова форма, означи още създателят на платформата.

„ Учителят може да избира в кои въпроси да вмъкне изкуствен интелект, да ги редактира, сигурно обаче би трябвало да се ревизират от учителя “, удостовери Попов. 

Тестовете могат да бъдат употребявани и единствено за упражнение, извличане и инспекция на познания, без да бъдат оценени.

Приложението към момента не е добило известност и в други страни, само че един ден след стартирането му взе първо място в класацията на App Store, а към този момент се предлага и за Гугъл Play, сподели Попов.

В доста учебни заведения обаче няма опция за осъществяване на теста на компютър за всеки възпитаник, което не разрешава на учителите да се възползват от преимуществата за отбрана против преписване. Затова платформата разрешава пробата да бъде решаван и от мобилни устройства, сподели гостът в предаването.

Според Попов едно от най-големите провокации в българското обучение е всеобщото преписване измежду възпитаници и точно по тази причина приложението се концентрира върху този проблем.

Във връзка с идни проекти събеседникът заяви, че идващия месец приготвят пробно Национално външно оценяване (НВО) по български език за 7-и клас, което ще бъде първото НВО, оценено автоматизирано от изкуствен интелект.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР