Ново предизвикателство в имунизацията срещу COVID-19 откриха испански епидемиолози –

...
Ново предизвикателство в имунизацията срещу COVID-19 откриха испански епидемиолози –
Коментари Харесай

Проучване: Антителата срещу COVID-19 изчезват при някои пациенти

Ново предизвикателство в имунизацията против COVID-19 откриха испански епидемиолози – проучвания на пациенти демонстрират, че при някои от тях построените антитела изчезват след няколко седмици, съобщи Business Insider.

Според експертите, чийто труд е оповестен в английското общомедицинско списание The Lancet, едвам 5% от тестваните 61 хиляди участници имат антитела. Други 14% от хората, които при започване на изследването са дали индикации за съществуване на антитела, са ги изгубили по-късно.

„ Имунитетът може да бъде повърхностен, може да бъде временен, може да продължи единствено за малко и по-късно да изчезне “, счита Ракел Йоти, шеф на здравния институт „ Карлос III “. Според учени това проучване удостоверява съмненията, че хората с леки или никакви признаци не построяват трайна отбрана против болестта. „ Всеки с положителни резултати за антитела не би трябвало да приема, че е предпазен. Може и да е, само че не е ясно “, разяснява проф. Иън Джоунс, вирусолог от университета в Ридинг, Англия.

Сходно събитие се следи и при пациенти в Съединени американски щати и Китай, където се организират сходни изследвания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР