Ново правителство с подкрепата на ИТН ще оцелее един-два месеца,

...
Ново правителство с подкрепата на ИТН ще оцелее един-два месеца,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Ново правителство с подкрепата на ИТН ще оцелее един-два месеца

Ново държавно управление с поддръжката на Има Такъв Народ ще оцелее един-два месеца, а Балабанов ще излиза на трибуната да заплашва ръководителя на Народно събрание и премиера. Това разяснява пред Нова тв националният представител Георги Георгиев, който напусна групата на " ИТН ".

Той не съжалява, че си е тръгнал от Има Такъв Народ. " Дори и предлагането на Гроздан Караджов от през вчерашния ден единствено потвърждава, че доста вярно постъпих. Действията на партията месеци обратно демонстрират, че нищо положително няма да се случи ", счита Георгиев.

Според него повода президентът да не бърза с връчването на третия мандат е датата за предварителните избори. " 18 септември към този момент е пропусната дата, идната е 25 септември. Това са възможни почивни дни, което може да понижи изборната интензивност. Ако идната дата е 2 октомври се допуска, че изборната интензивност е по-висока ", уточни той.

И добави, че тежката корупция може да бъде спряна с механизма за надзор на основния прокурор и разделянето на КПКОНПИ. " Каквито и други закони да одобряваме, в случай че не въведем антикорупционни механизми, парите по Плана за възобновяване ще бъдат усвоени по циничен метод както преди ", означи самостоятелният народен представител.

По думите му за самостоятелните депутати не е алена линия наличието на Слави Трифонов, а дейностите на министрите. " Повторната кандидатура на Каримански за началник на Българска народна банка е търсене на спор, беше ясно, че мъчно ще бъде определен. Търси се форма на деструктивно държание, не на строеж ", безапелационен е Георгиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР