Ново правило по всяка вероятност ще намери място в следващия

...
Ново правило по всяка вероятност ще намери място в следващия
Коментари Харесай

WRC променя правилника за последния супер специален етап

Ново предписание по всяка възможност ще откри място в идващия кръг от календара на Световния рали шампионат (WRC), тъй че да бъде комплициран завършек на тактиките в последните супер специфични стадии. По начало точно този стадий дава бонус точки на петимата най-бързи водачи. С последните два кръга от сезон 2018 се следи тактиката от страна на водачите да се забавят на старта, т.е. да не започват по график, с цел да си изберат по-удобна позиция, когато към този момент настилката на маршрута разрешава по-висока скорост. За забавянето си те получават наказване в размер на 10 секунди, само че постоянно то може да не се отрази на класирането.
25 years ago... #guessthedriver #WRCLegend @TourdeCorseWRC (#TourDeCorse 2018 coming soon: 5-8 April) #WRC pic.twitter.com/o0x3RxUCQq
— WRC (@OfficialWRC) March 19, 2018
Предложението от членовете на Състезателната комисия във WRC предлага всички наложени санкции в последния неделен ден от съответното рали да значат, че екипите нямат право да се борят за
бонус точки. Очаква се решението да бъде утвърдено от Световния Моторспорт съвет преди старта на рали Корсика на 5 април.

Шампионът Себастиен Ожие, който господства през последните години, бе първият, стартирал по този метод със забавяне. Това се случи на снежното рали Швеция, а в Мексико метода му използваха и Тиери Нювил, и От Танак.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР