Ново покушение“ срещу Паметника на съветската армия в центъра на

...
Ново покушение“ срещу Паметника на съветската армия в центъра на
Коментари Харесай

Разбиха плочата на Паметника на Съветската армия

Ново „ нападение “ против Паметника на руската войска в центъра на София – тази заран е била разрушена с кирка плочата, на която написа „ На Съветската войска – освободителка от признателния български народ “. Плочата е била разрушена от 61-годишен мъж, който и арестуван в Първо районно ръководство, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Акцията му евентуално е имала символно значение, тъй като през днешния ден в Русия се отбелязва Ден на бранителя на отечеството, по-известен от остаряло време като Ден на руската войска. 

През последните няколко години паметникът нееднократно е разрушаван по един или различен метод, надраскван, изрисуван и прочие, а след нахлуването на Русия в Украйна преди година, недоволни жители незабавно се събраха и желаеха монумента да бъде демонтиран. Акцията бе проведена от Гражданска самодейност за премахването му, ден откакто полицията арестува трима младежи, които желали да напишат с маркер на постамента Save Ukraine!

Преди това пък кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков заяви, че стартира процедура по преместването на паметника. " Ще възложа започването на процедура по пренасяне на обекта, откакто внезапно се оказа, че целият Столичен общински съвет (СОС) минус Българска социалистическа партия поддържа и чака такава стъпка ", написа Трайков, само че все още процедурата е „ замразена “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР