Ново поколение тестове, които имат висока чувствителност и универсалност при

...
Ново поколение тестове, които имат висока чувствителност и универсалност при
Коментари Харесай

Учени от БАН разработиха ново поколение PCR тестове

Ново потомство проби, които имат висока сензитивност и повсеместност при откриването на и сходни на него вируси, са основали учени от Института по молекулярна биология към Българска академия на науките. Това е една от модерните разработки, които ще бъдат показани по време на бизнес форума “Наука за бизнес ”, проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Академията, оповестява.
Става въпрос за PCR комплекти за определяне на патогени, които могат да се употребяват като диагностично средство, с което да се реализира самостоятелност на наши производители при набирането на проби за ковид, изяснява пред изданието Марин Пандев, шеф на Единния център за нововъведения към Българска академия на науките. По думите му това е опция да вършим диагностика на вируси на добра цена. А с изключение на за COVID-19 в изискванията на пандемия и като цяло в хуманната медицина, тези PCR комплекти имат необятно приложение - ще могат да се ползват и при контрола по сигурност на храните, и на качеството на водите.
 Нов Covid-тест дава резултати три пъти по-бързо от досегашните и открива разновидности Нов Covid-тест дава резултати три пъти по-бързо от досегашните и открива разновидности
Френски откриватели са създали нов тест за ковид, който съгласно тях дава резултати три пъти по-бързо от бързите антигенни те...
Сред най-интересните разработки на Българска академия на науките, подготвени да се трансфорат в сполучлив бизнес, е портативно устройство за изсъхнало обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии. То няма аналог на пазара и може да се ползва във всевъзможен тип пространства. Учените са на финалната права и при първообраз на ваксина за COVID-19. Екипи на Българска академия на науките са създали и екологична батерия с магнезий и устройство за филтриране и компресиране на водород, които също ще бъдат демонстрирани. Ще бъде показана и роботизирана модулна транспортна система за разтоварване на труднодостъпни товари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР