Ново поколение роботи разгадават човешките чувства и лични предпочитания.Анализаторите на

...
Ново поколение роботи разгадават човешките чувства и лични предпочитания.Анализаторите на
Коментари Харесай

Ново поколение роботи разгадават човешките чувства и предпочитания

Ново потомство роботи разгадават човешките усеща и персонални желания.

Анализаторите на усети и детекторите на мозъчни импулси са последният вик на модата при високотехнологичните артикули на Международното ревю за изкуствен интелект в Токио тази седмица.

Японската компания „ Винкс” показа последната си разработка – „ робот – сомелиер”. Високотехнологичният познавач на вино може да предложи най-хубавата бутилка, откакто отговорите на няколко въпроса и извършите къса дегустация. Човекоподобният робот към този момент е бил тестван в магазин в Токио и съгласно специалистите машината се оправя доста по-добре от хората сомелиери.

„ Сладкият и горчивият усет у всеки човек са разнообразни и по тази причина виното, предложено от специалисти, не постоянно е най-подходящо за всеки клиент”, изяснява Нацуми Хашимото от „ Винкс”.

Сред другите открояващи се творби е роботът-пазач, който разпознава човешки лица посредством изкуствения си разсъдък. Проектът за него е на китайска компания и изобретението може да се употребява безпроблемно и на процедура.

„ Креативното цвете” пък, дело на разработчик от Ню Йорк, е произведение, което разпознава креативните натури посредством засичане на мозъчни импулси.

Някои планове към момента са в развой на развиване като да вземем за пример японският „ робот-портиер”, който е и асистент при извършването на покупки. Когато бъде приключен, той ще може да разпознава 200 разнообразни типове храни и да разпознава хранителната им стойност. Компанията планува помощникът да може да отиде самичък на пазар в близкото бъдеще.

Над 110 локални и интернационалните изложители показват плановете си на ревюто. Това е първото по рода си в Япония. Очаква се да има над 63 000 гости за всички три дни от събитието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР