Ново поколение компании за киберсигурност създават пазарна стойност за милиарди

...
Ново поколение компании за киберсигурност създават пазарна стойност за милиарди
Коментари Харесай

Трансформацията, която предстои в сферата на киберсигурността

Ново потомство компании за киберсигурност основават пазарна стойност за милиарди долари пред вложителите, защото бизнесът гледа от ден на ден към облачните услуги и артикули за по-добра отбрана против зловредни и комплицирани офанзиви.

Okta Inc., Zscaler Inc. and Crowdstrike Holdings Inc. - и трите компании бележат огромен напредък, а анализаторите са безапелационни и че това ще продължи, защото клиентите отделят повече запаси за системи за сигурност, които действат в облачните пространства.

Акциите на Okta и Zscaler през тази година имаха повече от 80% възвращаемост, а тези Crowdstrike се удвоиха повече от първичното си обществено предложение през юни, което го прави един от най-добре представящите се механически дебюти през 2019 година.

" Индустрията за киберсигурност е в разгара на огромна промяна - бюджетите за сигурност, които се отделят, от ден на ден минават към решения в облачното пространство ", споделя анализаторът на Cowen Ник Яко в изявление за Bloomberg.

Очаква се през 2019 година разноските за киберсигурност в световен проект да доближат до 103,1 милиарда $, което е с 9,4% повече от 2018 година. Прогнозата е на IDC.

И колкото повече гледаме напред, толкоз повече осъзнаваме, че софтуерите към този момент работят точно в облачните пространства, защото характерности като по-голяма мощ на обработката и актуализации в действително време се комбинират доста по-лесно, осигурявайки по-добра отбрана.

Очаква се през 2020 година 38% от бюджетите за сигурност да " отидат в облаците ", като за 2018 година този % е бил 18%. Това подтиква търсенето на артикули като Okta, а в това време компании, залагащи от време на обичайна отбрана - като Palo Alto Networks Inc. да вземем за пример - се надпреварват да нагодят и създадат своите оферти по-привлекателни.

Очаква се Okta да означи растеж на приходите в размер на 39%, когато регистрира финансовите си резултати за второто тримесечие в сряда, след затварянето на пазарите. Основана през 2009 година, основаната в Сан Франциско компания оказва помощ на клиентите си да ръководят и обезпечават достъп на чиновниците си и техните клиенти до своите мрежи.

Инвеститорите към този момент интензивно наблюдават посочените и други стартъпи, както и детайлности за техните артикули.

Компаняита Zscaler със седалище в Сан Хосе, Калифорния, е учредена през 2008 година. Тя предлага уеб основана защитна стена за пречистване на интернет трафика. CrowdStrike, основана в Сънивейл, пази смарт телефоните и персоналните компютри на чиновниците, само че не на равнище мрежа, а на равнище устройство.

Според анализаторите тези компании се възползват ловко от създалата се пред тях обстановка и бележат световен напредък, а мощното търсене на продуктите им ги прави релативно обичайно леговище за вложителите, които търсят по-малко опасности по пътя към облагата. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР