Ново поколение български документи за самоличност. В сряда МВР обявява

...
Ново поколение български документи за самоличност. В сряда МВР обявява
Коментари Харесай

От догодина личните карти ще са различни

Ново потомство български документи за идентичност. В сряда Министерство на вътрешните работи афишира и публичната поръчка за компаниите – реализатори на новите документи. Новите правила за български персонални документи би трябвало да влязат в действие от януари следващата година. Те вкарват нови материали за направа и отбрана на персоналните карти и паспорти, заяви „ Нова телевизия “.
Последното потомство български персонални карти ще съдържат биометрични данни, а по избор и електронен идентификатор. Това стана ясно по отношение на новите правила за персоналните карти и паспорти, които би трябвало да влязат в действие от януари следващата година.
“Таксата за издаване на документите няма да се промени.
Това даде обещание заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.
" Биометричните данни са нужни при минаването на гранични инспекции, което е обвързвано с органите за сигурност ", добави още министър Ципов.
В процедурата се планува и преместване на документите със профилиран превоз, който дава отговор на всички условия.
Последното потомство български персонални карти ще съдържат биометрични данни, а по избор и електронен идентификатор. Предвижда се те да съдържат безконтактен чип и антена.
По думите му сега процедурата по правенето на персоналните документи в страната е децентрализирана. Те се изготвят в 30 центъра, само че макар е невероятно те да бъдат фалшифицирани, безапелационен беше той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР