Ново откритие: Астронавтите страдат от главоболие в КосмосаУчени установиха, че

...
Ново откритие: Астронавтите страдат от главоболие в КосмосаУчени установиха, че
Коментари Харесай

Ново откритие: Астронавтите страдат от главоболие в Космоса

Ново изобретение: Астронавтите страдат от главоболие в Космоса

Учени откриха, че астронавтите страдат от главоболие в Космоса, въпреки и преди този момент на земята да не са имали такива проблеми, оповестява Българска телеграфна агенция.

В проучването са включени 24 астронавти от американската, европейската и японската галактическа организация, работили на Международната галактическа станция (МКС) до 26 седмици.

Само двама от тях не са страдали от главоболие в космоса.

Процентът е доста по-голям от упования от експертите.

Някои от главоболията са приличали на мигрена, други са били тензионни.

Те са били присъщи освен за първите седмици в космоса, когато тялото се приспособява към микрогравитацията.

През първичния интервал са били по-чести мигрените, а по-късно – тензионните главоболия, откриха учените от Медицинския център към Университета в Лайден.

„ През първата седмица тялото би трябвало да се приспособява към неналичието на гравитация, известна като синдром на галактическа акомодация. Този феномен е сходен на неразположението при пътешестване и може да аргументи гадене, повръщане, зашеметяване и главоболие “, споделя Ван Остерхаут от екипа.

„ По-късно главоболие може да е резултат от увеличението на вътречерепното налягане. Заради микрогравитацията се натрупва повече течност в горната част на тялото и главата, което води до по-високо налягане в черепа. “

Други разказани резултати от полетите в космоса са недоразвитост на костите и мускулите, промени в мозъка, сърдечносъдовата и имунната система, проблеми с вестибуларния уред и очите. Има опасения и за риск от рак поради продължителното излагане на радиация.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР