Ново огнище на заразени с коронавирус беше регистрирано в гръцка

...
Ново огнище на заразени с коронавирус беше регистрирано в гръцка
Коментари Харесай

Гърция съобщи за огнище на COVID-19, намиращо се в близост до България

Ново огнище на инфектирани с ковид беше записано в гръцка община до Ксанти, наоколо до границата с България, оповестява БНР. 

След изключително съвещание на щаба за надзор по разпространяване на вируса и Министерството за отбрана на жителите, управляващите въведоха извънредни ограничения в община Ясму област Родопи, която се намира наоколо до границата с България. Под цялостна карантина е село Агиасму след регистрирани нови 5 случая на инфектирани от Covid-19. В прилежащо село Ахино има 11 случая на инфектирани. Трима починаха за 24 часа.

Въведе се възбрана за влизане и излизане от селото, както и вечерен час от 21 часа до 7 сутринта. Носенето на маски е наложително от жителите. Служители на общината ще доставят с храна и медикаменти хората под карантина. Засега въведените изключителни ограничения са за седем дни.

В рамките на седмица на летището в Атина са взети от идващите туристи над 7800 проби, от които единствено 4 са позитивни, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Премиерът Джасинда Ардерн нареди военните да следят границите на Нова Зеландия , след отслабването на карантината, което разреши COVID-19 да се върне в страната.  " Моето мнение е, че се нуждаем от суровост. Нуждаем се от убеденост и имаме потребност от дисциплината, която военните могат да ни обезпечат ", сподели Ардерн пред кореспонденти.

24-дневният цикъл без нови случаи на инфектирани с ковид бе пресечен през вчерашния ден, когато бяха регистрирани още веднъж две дами, които неотдавна пристигнали от Англия и са били освободени от карантина по-рано, без да бъдат тествани за вируса, макар че едната е имала леки признаци.

-   Със 740 нови смъртни случаи от ковид за 24 часа, се оказва, че САЩ са дали повече жертви от  пандемията в съпоставяне със загиналите в Първата международна война американци, сочат данни на университета Джонс Хопкинс. 

Новата цифра, оповестена във вторник увеличи броя на умрелите от COVID-19 в страната до 116 854. Увеличението пристигна след два дни смъртност под 400 души. С 23 351 нови инфектирани през същия 24-часов интервал общия брой на инфектираните в Съединени американски щати се увеличи до 2,134,973 души.

Смъртността от пандемията вече надвиши тази на починалите бойци във Виетнамската война още в края на април.

Съединените щати, където доста предприятия се отварят, не престават да записват към 20 000 нови случая на инфектирани с новия ковид всеки ден. Няколко щата даже записват най-високите си равнища на нови случаи от началото на пандемията.

Администрацията на президента, която отслаби ограниченията против вируса и вместо това се концентрира върху съживяването на стопанската система, поради идната тежка борба за преизбиране на Тръмп през ноември, упорства, че няма да има ново блокиране на стопанската система, в случай че възникне втора вълна на епидемията.

Съединените щати за в този момент няма да отворят границите си с Мексико и Канада до 21 юли, оповестиха публични лица във Вашингтон, с което удължиха за трети път рестриктивните мерки за пътешестване заради пандемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР