Ново огнище на птичи грип във ферма за отглеждане на

...
Ново огнище на птичи грип във ферма за отглеждане на
Коментари Харесай

Ново огнище на птичи грип във ферма за отглеждане на патици в Ямболско

Ново огнище на птичи грип във плантация за развъждане на патици в ямболското село Зимница. Днес бяха отстранени 6000 птици. Това не е първият подобен случай в същото стопанство.


Зад тази ограда се намират пространствата, където се отглеждат патици, промишлено произвеждане, където за повторно за пет месеца има открито огнище на птичи грип.

От Областната дирекция по сигурност на храните в Ямбол, споделиха че към този момент се приготвят документите за обезщетение на притежателя на птиците.

Хората в селото са обезпокоени поради новото огнище на инфлуенца по патиците. Те още не могат да не помнят унищожаването на домашните птици и гълъби през ноември предходната година.
Тоти Тотев, с. Зимница: Вече кокошки нямам. Пак има грип? И какво ще вършим, тъкмо щяхме да купуваме кокошки. Искахме да си купим. Няма яйца.Жеко Недев, с. Зимница: Веднъж ги ликвидирахме всички животни в този момент отначало отново. Купихме някои животни...имах към 80-90 гълъба ги унищожиха.
Около фермата за развъждане на патици в Зимница е обособена три километрова защитна зона и 10 километрова следена зона. Забранена е търговията и напредването на домашни, диви и други птици, както и на яйца за разплод.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР