Ново огнище на коронавирус е установено в сливенската болница. Осем

...
Ново огнище на коронавирус е установено в сливенската болница. Осем
Коментари Харесай

Ново огнище на COVID-19 в болницата в Сливен, затварят отделение


Ново огнище на ковид е открито в сливенската болница. Осем са случаите на инфектиран медицински личен състав от лечебното заведение единствено за последното денонощие, стана ясно на постоянния брифинг на оперативния щаб. По предписание на основния държавен здравен контрольор отделението, където е огнището на болестта, ще бъде затворено. Ще се извършат нужните процедури по стерилизация и ще се проследят и изследват пациентите, минали през отделението за последния месец.

Общо 22 са новите случаи на у нас за последното денонощие. Направени са 1347 проби. Общият брой на инфектираните към този момент е 2560, а на излекуваните – 1206.

Активни все още са 6 области –в София новите случаи са 8, в Сливен – 9, в Ямбол – четири, във Видин, Пазарджик и Перник – по един.

Осем са новозаразените медици в Сливен, седем от тях работят в поделение, което не приема инфектирани с. Това потвърджава огнищният темперамент на разпространяването на заболяването, рисковите групи, които са всички членове на медицинския личен състав и неглижирането на защитните ограничения. Става въпрос за персонални защитни средства, стерилизация и отдалеченост, акцентира секретарят на оперативния щаб доцент Димо Димов.

Сред умрелите за денонощието има и доктор от Видин, който е лекуван в столичната МБАЛ „ Св. Анна “. Бил е с исхемична болест на сърцето и други съпътстващи болести. Починала е и жена на 67 години в пловдивска болница. 146 са общо умрелите пациенти с открита коронавирусна зараза.

Излекуванитеза последните 24 са 83-ма. Общо 1206 са сполучливо изчистените от вируса.

Бройката на настанените в болница към този миг е рекордно ниска – 132, единствено 9 са в интензивни отделения.

С разхлабването на ограниченията ще се следи повишаване на случаите, само че се надяваме обществата да са готови и да продължат да се съблюдават ограниченията като персонални защитни средства, отдалеченост и стерилизация, заключи доцент Димов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР