Ново обвинение, за измама на още 15 души, е повдигнато

...
Ново обвинение, за измама на още 15 души, е повдигнато
Коментари Харесай

Сергей Харварда измамил още 15 души, представял се за депутат , адвокат и общински съветник

Ново обвиняване, за машинация на още 15 души, е повдигнато против Сергей Димитров, който се представял като народен представител от " Продължаваме Промяната ". Това стана ясно по време на съвещанието в Апелативен съд, където Сергей Харварда апелира мярката си за неотклонение. Той се появи в съда в много по-семпъл аутфит, спрямо явяването си на първа инстанция и изиска да бъде освободен под парична гаранция.

Адвокатът му Деница Чингарова настоя съдът да не приема новото обвиняване, защото било повдигнато по -късно. Тя съобщи, че новите очевидци на измамите са се появили, откакто казусът е бил разказан от медиите. Те се надявали по този метод да си получат парите назад. От държавното обвиняване настояха Димитров да остане зад решетките, защото е направил тежко съзнателно закононарушение.

От прокуратурата оповестиха, че откакто Сергей Димитров е арестуван, на идващия ден са разпитани 12 очевидци, а по-късно още 9. Те са разказали, че Димитров се представял като народен представител и обещавал да узаконява къщи, вземал е суми за завеждане на каузи от наследници на разположение, умряло при трудова акцидент. Харварда се е представял и за юрист, занимаващ се с имотни каузи, като е оставял очевидците да го чакат пред съда, като лъжел, че е в друго съвещание. Димитров се е представял като човек, който работи с партии, при което е обещавал споразумяване на заеми и финансиране по европроекти. Твърдял че има доста благоприятни условия и е водил пострадалите в офиси, за които твърдял, че са негови. Обещавал е подпомагане при изгубени валидности на телкови решения. Представял се е като общински консултант, който може да помогне на пострадалите да закупят общински парцели.

" Ако бъде пуснат под гаранция, ще спомагам на съда. Ще се явявам там, където би трябвало " съобщи Димитров, само че съдът го остави в ареста, защото има заплаха да се укрие и да извърши още измами. Магистратите одобриха, че няма спънка новото обвиняване да бъде признато, защото следствието не е завършило и може да се повдигат и други обвинявания.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР