Ново обединено сепаратистко движение бе основано в Каталуня начело с

...
Ново обединено сепаратистко движение бе основано в Каталуня начело с
Коментари Харесай

Пучдемон основа ново движение за независимост на Каталуня

Ново обединено сепаратистко придвижване бе учредено в Каталуня отпред с някогашния районен водач Карлес Пучдемон и неговия правоприемник на поста Ким Тора и към този момент има хиляди членове, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

След като манифестът за основаването на " Национален вик за републиката " бе прочетен на гала в Барселона късно нощес, 3500 души обявиха, че незабавно желаят да станат членове на придвижването. До тази заран броят им към този момент доближи 13 000, съгласно сепаратистки политици, представени от испански медии. Групата е разказана като организация, която ще се трансформира в " същинско място за срещи на политическите и гражданските артисти на суверенитета ", а в следствие и в политическа партия.

Пучдемон, който в този момент е в Германия, основа придвижването дружно с Ким Тора и Жорди Санчес, който сега е в пандиза поради ролята си в организирането на референдума за самостоятелност, разгласен за противозаконен от Мадрид.

" Ние сме мощни, когато действаме изцяло и в единение ", сподели нощес Пучдемон по видеовръзка от Германия.

Очаква се новото придвижване да стане политическа партия през есента. В самостоятелната област в този момент има минимум три сепаратистки партии, като тази на Пучдемон е най-голямата. Една от другите по-големи сепаратистки партии - Републиканска левица, съобщи, че не желае да бъде част от новото придвижване.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кризата в Каталуня (257)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР